Prabal Gurung vzal diváky v nové kolekci na spirituální dobrodružství

Prabal Gurung vzal diváky v nové kolekci na spirituální dobrodružství

V nové podzimní kolekci s názvem 'Hippie Trail' singapurského návrháře Prabala Gurunga se snoubila kultura s módou. A jelikož designér během let hojně cestoval, sbírka byla rozmanitá a pánským i dámským zákazníkům má co nabídnout.

Módní návrhář Prabal Gurung, jež vlastní stejnojmennou značku, vždy velmi cestoval. Narodil se v Singapuru, vyrůstal v Káthmándú a nyní žije v New Yorku. V několika posledních měsících však trávil čas na cestách a podíval se například do Nepálu nebo Indie. Všechny tyto cesty ho inspirovaly k vytvoření nové kolekce. „Všichni jsme si více podobní než rozdílní,” řekl Gurung v zákulisí.

Vzory a materiály se staly hlavním prvkem kolekce. Barevná batika na roláku, florální motivy, třásně, jaké nosí tibetské kmeny, krajkové nášivky, vlastnoručně vytvářené ombré ilustrace Tádž Mahalu a dalších jihoasijských dominant, nebo ikat, což je pestrobarevná tkanina s neostrými konturami ve vzorování. Právě ikat tkaninu využil Gurung nejvíce a na oděvech vypadá velmi dobře.

Tato kolekce patří k nejsilnějším a nejzajímavějším, které kdy Gurung ve své kariéře vytvořil. Snoubí se zde rozmanité druhy střihů, látek a také kultur. Nechybí zde oblečení pro odpočinkové dopoledne, sportovní odpoledne ani sofistikované sametové róby na večer. Co se týče barevné palety, ani zde Gurung nešlápl vedle, a kromě elegantní černé nabídl řadu pestrých barev oranžovou počínaje a červenou, modrou či elektricky růžovou konče. Konečný zákazník má tak možnost, vybrat si od každého něco. 

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram