Přinášíme vám několik originálních a zároveň praktických nápadů pro váš balkon

Přinášíme vám několik originálních a zároveň praktických nápadů pro váš balkon

Chcete oživit svůj balkon a nemáte nápady? Přinášíme vám 10 originálních a vtipných tipů jak chytře a prakticky využít prostor balkonu a zároveň zachovat jeho velikost

Jaro už klepe na dveře a sluneční paprsky nás lákají ven. A tak už můžeme vylézt na balkony a pořádně si je užít. Balkony jsou však často poměrně malé a klasický zahradní nábytek a podobně zabírá příliš místa. Co s tím? Zkuste se inspirovat jedním z 10 nápadů, které pro vás máme.

Pro malé panelákové balkony je ideální jednoduchý skládací stoleček. Je vyroben ze dřeva, je lehký a ekologický. Nese název Sky Deck a jeho tvůrcem je Toraf Architects. Každý český kutil by si s ním však jistě snadno poradil sám.

Balkonový kuchyňský set představil Reinder Bakker z Holandska. Kuchyňský set obsahuje stolky, držáky sklenic a skleněný truhlík na bylinky. Nechybí také ohřívač na dřevěné grilovací uhlí a celá řada dalších vychytávek.

Grilování na balkóně je také lákavá záležitost. Klasické grily však zabírají příliš místa. Zkuste si vyrobit jednoduchý gril sami a ještě ušetříte. Potřebujete pouze kovový držák na truhlíky, plechový truhlík a mřížku. Je ideální na klobásky či grilovanou zeleninu.

Firma Greenbo vám přináší originální a vtipné květináče na zábradlí. Vypadají velice dobře a vyrábí se v různých velikostech, barvách i na různě široké zábradlí.

Pracujete rádi venku? Posaďte se na balkon. Berlínský designér Michael Hilgers  vymyslel krásný a praktický kus právě pro vás. Stoleček na počítač, na kterém je místo i na květiny se prodává v obchodě BalKonzept.

Je-li váš balkon naopak pevný, jistě vás inspiruje sedací komplet Christiana Lessinga s názvem Summmer at the Balcony. On sám svou inspiraci uviděl v obchodních regálech.

Vtipné osvětlení pro váš balkon vám přináší designérská dílna Rephorm. Koule s ptačími nožkami nese samozřejmě název Birds. Prodává se v několika verzích, uzavřená matná se světlem elektrickým, nebo otevřená na čajovou svíčku.

Také byste chtěli mít na svém balkoně hodně zeleně a zároveň ušetřit místo i peníze. Máme jednoduché řešení. Vezměte obyčejnou paletu a její příčky podbijte hřebíčky. Vytvoříte si tak originální svislý záhon.

Nebo dopřejte svému balkonu trochu francouzské elegance. Schovejte květináče do tašek a rozvěste je na zábradlí. Umíte-li šít, jistě si je uděláte sami, v opačném případě můžete použít jakékoli staré a nepoužívané tašky.

Jak si jednoduše vytvořit stojan na svíčku nebo vázu? Stačí silikonová guma a sklenice. Tím váš balkon jistě rázem ožije.

S chutí do toho!

Zdroj: dumazahrada.cz, pinterest.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram