Proenza Schouler Pre Fall 2019 přináší univerzální výjimečnost

Proenza Schouler Pre Fall 2019 přináší univerzální výjimečnost

Navzájem se rušící vzory, dekadentní způsob vrstvení a luxusní detaily. Americká značky ví, jak se vrátit do podvědomí módního světa. 

Známé i neznámé prostředí

Tenká linie mezi něčím novým a familiárním pro značku Proenza Schouler zůstala na svém místě. Oba návrháři Lazaro Hernandez a Jack McCollough dokázali zachovat svou typickou identitu i přes použití běžných prvků. Batika je k vidění všude. Byla vyzkoušena na tisíc způsobů, přesto se návrhářům podařilo v jejich podání na sametovém materiálu stvořit nové barvení látky. V minulých dvou sezónách vyprodali všude na světě strečové batikované šaty. Nyní přišli s tričkem. Spolu s chytrým vrstvením, rozmanitými vzory a precizní krejčovinou vdechli nazpět ducha celé značce. Proužky, kostka a batika? Tady to funguje!

Luxusní detaily

Promyšlené kousky oblečení byly nabyté detaily jako zipy na nohavicích s volitelnou šířkou nohavic či odnímatelná šála na saku. Proenza Schouler chtěl vrátit svůj otisk do oděvů. Učinil jednotlivé kousky něčím výjimečným a rafinovaným. Ostré barvy acidu na kabátech, vrstvení transparentních šatů přes široké nebo úzké nohavice jsou prvky typicky smyslnými a centrálními pro Proenza Schouler. 

Nové techniky

Oba kreativní návrháři ustoupili od oblíbených technik jako vyšívání a zdobení. Což bylo k vidění frekventovaně v minulých kolekcích. Návrháři opustili známé teritorium a vydali se do neznámých vod. Nyní se zaměřili na rozebrání základních kousků šatníku a opětné sešití v rozlišné formě. Posláním každého úspěšného návrháře je překvapit, ale zároveň zákazníka ujistit, že je značka nezklame. To značka Proenza Shouler s přehledem dokázala. 

Zdroj: vogue.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram