Prohřešky královské rodiny - 10 případů, kdy členové britské královské rodiny porušili královský protokol

Prohřešky královské rodiny - 10 případů, kdy členové britské královské rodiny porušili královský protokol

Často vídáme britskou královskou rodinu jako mantru správnosti. Ale i oni někdy poruší tzv. královský protokol. A to se pak dějí věci! Naše redakce pro vás připravila 10 případů, kdy královská rodina porušila královský protokol britské monarchie od Meghan přes lady D, po samotnou královnu.

Zdroj: Getty Images

1. Když princ Charles jedl ústřice

Je nepsaným pravidlem, že členové britské královské rodiny nesmějí jíst mořské korýše s pevnou schránkou. Princ Charles se ale netají tím, že miluje ústřice, a tak vlastně porušuje protokol neustále.

Zdroj: Getty Images

2. Když princ William a princ George letí letadlem

Pokaždé, když letí princ William se svým synem Georgem letadlem společně, porušují protokol, který říká, že následníci trůnu musejí létat jinými letadly, aby v případě havárie nepřišel královský trůn hned o dva své následníky. Princové však toto nepsané pravidlo neberou v potaz.

Zdroj: Getty Images

3. Když si princezna Diana koupila prstýnek z katalogu

Je nepsaným pravidlem, že by členové královské rodiny měli nosit pouze takové doplňky, které jsou jim speciálně navržené na míru. Lady D ale na to nedbala a pořídila si krásný modrý safírový prsten z katalogového prodeje. Netřeba dodávát, že prsten od Cartiera byl pak hitem prodeje. Originál prstenu lady Diany má dnes ve své klenotnici vévodkyně Kate.

Zdroj: Jewelry Editor

4. Když královna rodila

Nepsaná tradice říká, že ženy z královské rodiny nesmějí mít manžela u porodu. Když však královna rodila prince Edwarda, nechala svého chotě - prince Phillipa, aby byl u porodu.

Zdroj: Pinterest

5. Když Meghan podpořila Metoo

Vévodkyně Maghan je známá svými silnými prohlášeními. Zatím se jí od dob princezny Diany daří pořádat malé královské revoluce. Jednou z nich bylo i prohlášení Meghan ke kampani Metoo. Královský protokol však káže, že by členové královské rodiny kromě panovníka měli zůstávat apolitičtí.

Zdroj: Pinterest

6. Když princezna Eugenie nosila černou

Princezna Eugenie je známá v módě jako milovnice všech odstínů černé. Protokol však říká, že členové královské rodiny nosí černou pouze v případě, že jeden z členů rodiny zemře.

Zdroj: Pinterest

7. Když princ George oblékl kalhoty

Princ George má už na kontě také jeden módní prohřešek proti královskému protokolu. Ten říká, že členové královské rodiny mladší osmi let nesmí nosit dlouhé kalhoty, pouze krácené kalhoty či šortky. George však oblékl dlouhé kalhoty v rámci královské uniformy, kterou měl na sobě na svatbě svého stýčka Harryho. 

_

Zdroj: Getty Images

9. Když se královští objímají

Jakýkoli fyzický kontakt na veřejnosti je nežádoucí. Princ Charles, princ William, princ Harry, lady Diana a dokonce i sama královna však tento protokol několikrát porušili.

Zdroj: Pinterest

10. Když Kate a William přijeli později než královna

Královna musí být vždy posledním příchozím, aby nemusela čekat na opozdilce. K velkému faux pas však došlo, když na velikoniční mši přijeli Kate a William o 15 minut později než královna. Zdrželi se kvůli dopravní zácpě.

Zdroj: Getty Images

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram