První českou kolekci 3D plavek představí značka Marko.in na ledě HC Lev Praha

První českou kolekci 3D plavek představí značka Marko.in na ledě HC Lev Praha

Marko.in představí přímo na ledě pražské Tipsport arény kolekci uměleckých 3D plavek pro letošní sezónu a to prostřednictvím českých miss po ukončení zápasu Play Off HC Lev Praha  

V pořadí již druhá, ale stále originální „ledová“ módní show značky Marko.in se uskuteční už tento pátek, 7. 3. 2014 v prostorách pražské Tipsport arény. Přímo na ledě při prvním zápase Play Off HC Lev Praha bude představena kolekce uměleckých plavek pro letošní sezónu. Kluziště se rozzáří krásou českých miss po ukončení zápasu, kdy na ledovém mole dlouhém 26 metrů zazáří modely vytvořené pomocí 3D tiskárny.

3D oblečení aneb nová návrhářská technologie v praxi
Návrhář Marko Lopatič využil poprvé v České republice technologii 3D tisku pro samotné oblečení. Do této doby se používala jen na doplňky či boty z pevného materiálu. „Jsem rád první a jiný než ostatní, proto mě tato inovativní forma tvorby modelů skutečně nadchla,“ vysvětlil Marko Lopatič důvody své spolupráce se společností 3D gang. Vzory materiálů budou vystupovat přímo z vytvořených modelů a vytvářet tak velice neobvyklý dojem. Většina plochy plavek bude vytištěna 3D technologií, látka se použije jen jako funkční doplněk modelu. „Tato kolekce je pilotním projektem a do běžného prodeje nepůjde. Láká mě ale představa tvořit tímto způsobem nositelné oblečení budoucnosti,“ představil svou vizi Marko. Materiál, z kterého 3D tiskárna vytvoří plavky je zcela hypoalergenní. Pro správnou velikost finálního modelu bylo třeba naskenovat celou postavu modelek, aby jim plavky padly na míru.

Spojení krásných žen a divoké přírody dovedl v této kolekci Marko Lopatič k dokonalosti. Zvířecí motivy krále přírody či pyšného páva budou plasticky vystupovat přímo z křehkých těl modelek, jako jsou Kristýna Rabštejnková, Eliška Bučková, Jitka Nováčková, Katka Votavová, Lucie Smatanová či Jana Doleželová. Módní přehlídku budou živě provázet mladí kytaristé Wretched Beauty, kteří se objevili v Československo má talent a hráli s Lucii Bílou. Hudbu dokreslí elektro DJ Lucca. Očekává se kolem 13 000 diváků.

Zdroj: marko.in
Zdroj fotografií: Lukáš David

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram