Rozhovor s Jakubem Ponerem

Rozhovor s Jakubem Ponerem

Redakce našeho magazínu si povídala s jedním ze sourozeneckého dua módních návrhářů Jakubem Ponerem.

Módní přehlídka nevšedního luxusního prádla pro “Zvláštní Příležitost“ od sourozeneckého dua Jakuba a Nikol Ponerových dopadla v pražském K.U. Baru více než skvěle. Nejen že splnila veškerá očekávání samotných autorů, ale ve všech přítomných zanechala netradiční zážitek.

Pokud jste snad o Nikol a Jakubovi do dnešního dne ještě neslyšeli a neformální seznámení prostřednictvím našeho magazínu považujete za vaši premiéru, vemte jed na to, že od teď o téhle nesmírně nápadité dvojici budete slýchat čím dál častěji.

Jejich talent a originální tvorba jsou totiž příslibem velice slibné kariéry, na které Jakub úspěšně pracuje už od dob svých studií, po jejichž zakončení se začal naplno věnovat navrhování dámských šatů a stylingu.

Chcete-li se dozvědět něco víc nejen o tvorbě obou sourozenců designerů, jejich první přehlídce, ale i plánovaných akcích, v následujícím rozhovoru máte možnsot.

Rozhovor s Jakubem Ponerem

Ahoj Jakube, moc dobře víme, že tvou specializací je hlavně navrhování šatů na míru, ale kde se vzala myšlenka o tvorbě něčeho tak specifického jako spodního prádla a jak ses dostal ke spolupráci se svou sestrou Nikol?

Sestra v podstatě začínala kurzem vizážistky, přičemž své ambice postupem času nasměrovala ještě více do světa módy a protože máme ve svém okolí spoustu kamarádek tanečnic, začali jsme pro ně společně navrhovat kostýmy a posléze i prádlo. Tato spolupráce se natolik osvědčila, že jsme se rozhodli vybudovat společný projekt.

Jak je vidět, zcela evidentně Vám to ladí. Veškeré prádlo, které jste nám totiž na páteční akci v Kúčku předvedli, bylo jedním slovem famózní, ale to, které nás ohromilo nejvíc, bylo to svatební. Kde se zrodil nápad právě pro svatební prádlo?

Svatební prádlo bylo de-facto spíše náhodou, kdy nás oslovil jeden ze svatebních salónů, dokonce jsme se byli podívat na svatebním veletrhu a je ho všude tak překvapivě málo, že se pro nás stalo jasnou volbou.

Jasnou a skvělou volbou, ten, kdo totiž v K.U. Baru do chvíle jeho představení seděl, v tu ránu hledal místo ke stání. (úsměv)

Na to, že šlo o Vaši vůbec první módní přehlídku, musíme konstatovat, že se velice vydařila, alespoň dle našeho mínění a s tím by se jistě ztotožnila i většina přítomných hostí, ale jak celou událost vnímáš ty?

Musím říct, že přehlídka skutečně sklidila nemalý úspěch a nabídky se jen hrnou. Jak říkám, v současné chvíli máme z čeho vybírat, ale nejaktuálnější je připravovaná přehlídka šatů koncem léta, začátkem září. Dokonce už máme sjednaný i sponzoring, ale bohužel zatím nemohu prozrazovat detaily, protože vše je zatím v rovině jednání.

Dokonce ale máme nabídku i na otevíračku Playboy clubu 25.2., ale i to je stále v jednání, zkrátka pokud nám zachováte přízeň, máte se rozhodně na co těšit. (úsměv)

Jakube, ještě nám prosím pověz, kde vlastně vzniká Vaše velice originální tvorba, kde se nachází Vaše základna, ateliér?

To je zatím také hodně otevřené a jedno z nejaktuálnějších témat. (úsměv) I přesto, že máme k dispozici několik šiček, veškeré kousky, které jste prozatím mohli i vy vidět, vznikají u mě doma, ale potřeba sofistikovanějších prostor nás dohání na každém kroku. Proto sháníme příslušné prostory, které budou dispozičně vyhovovat našim představám o dokonalém ateliéru, kde srdečně uvítáme své stávající, ale i nové zákaznice.

V tom případě Vám držíme palce a už teď se těšíme na návštěvu ve Vašem oficiálním ateliéru. Už jen na okraj nám prosím řekni, jak se s Vámi mohou naši čtenáři, případné zákaznice spojit?

Nejjednoduší cesta je asi kontakt přes sociální síť Facebook MADE by Poner. (úsměv)

Zdroj: Redakce Moda.cz, Jakub Poner

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram