Rozzáříme svět originálně, barevně, udržitelně s By Terez

Rozzáříme svět originálně, barevně, udržitelně s By Terez

Dovolte nám představit značku mladé české návrhářky, která vám rozhodně přinese úsměv na rty. V jednoduchých otázkách sama sebe představí Tereza Šťastná.

Kdo je By Terez?

Značka nadšené tvůrkyně, milovnice barev a barevného oblečení, akvarelu a všech možných technik. A také mámy dvou dítek. Nebo tří, když počítáme i By Terez…

Kde se vzala By Terez?
Projekt přišel na svět před šesti lety. Chvilku poté, co můj malý Toník (2012). Kreslila a malovala jsem už dlouho… Ale až na mateřské jsem začala svým dílkům dávat fyzickou formu – malovanými tričky jsem obdarovávala své blízké už na škole. A ti se pochlubili svým známým a už to jelo. Na výtvarno nemám žádný diplom. Techniky zkouším, sbírám. Jak jde čas, učím se sama a testuji stále nové. Prostě ráda kombinuji. I proto jsem se rozhodla tvořit v limitovaných edicích a malých sériích tisku a důvod navíc najdete níže..  

Za čím si stojím?
Svůj život se snažím žít v souladu. S okolím, s přírodou… Proto pracuji především s ekologickými a etickými materiály. V mém oblečení budete zářit. Vždy totiž pátrám, odkud pochází vybrané materiály. A jsem hrdá na to, že ho pro vás šije česká švadlenka podle mých představ.

Kdo si obleče kousek By Terez?
Uspokojím všechny, kdo se nebojí rozsvítit ulice, parky a okolí odvážnými designovými kousky oblečení. Tvořím pro ty, kdo milují barvy a zajímavé kombinace, nezvyklé střihy a neomezenou energii. Ti, kterým nevadí si na své originály občas počkat...

Kde se to (ve mně) bere?
Ráda rozpíjím akvarel na papíře a nevyzpytatelnost jeho barev pak přenáším do designu vlastních látek. Za pomoci úžasné grafičky Haničky ze Soleille-Art barevný svět fleků dostanu do PC pro potřebné úpravy a doplňuji dalšími kresbami, až vznikne látka, ze které nechávám šít pohodlné oblečení. Celý proces je na dlouho trať, věřte týdny. Někdy i déle. To je samotný příběh. V pozadí ale nestojí ani další techniky! Kdo bude pozorný, najde v mé nabídce i oděvy zdobené ruční kresbou a malbou, sítotiskem, digitálním tiskem a třeba i razidlem.

Kde tvořím?
Zatím ve své malé dílně doma... Časem určitě poporoste, jako děti.

Šušká se, že něco chystám… Co to bude?
Letos budou přibývat nové designy látek také k prodeji a budu se tak těšit na vaše šikovné ruce a výtvory.  Nabídku postupně najdete na webu z bavlněného úpletu, teplákoviny, plátna, softshellu, směsi polyesteru, šifonu.. A možná i jiné… Záleží na tom, co se vám bude líbit. To nejnovější sledujte na Facebookové stránce a Instagramu By Terez.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram