Serena Williams vůči módnímu zákazu na French Open nezůstává skeptická

Serena Williams vůči módnímu zákazu na French Open nezůstává skeptická

Rok poté co bylo tenistce Sereně Williams zakázáno nosit její tenisový úbor, se na dalším Fench Open objevila ve sportovním kompletu od amerického návrháře Virgila Abloh.

Vítězka Grand Slam na French Open v roce 2018 dostala po zápase zákaz nošení elegantního sportovního overalu, kterým chránila své tělo před případným vznikem krevních sraženin, jelikož nebyla dlouho po porodu své dcery Olympie. Francouzská tenisová federace s tímto outfitem měla značný problém a vydala k němu negativní módní prohlášení, zakazující ho nosit tenistce na jakékoliv zápasy.  

Williams, která má vlastní módní značku, se nenechala odradit a v pondělí se vrátila na další ročník French Open v kompletu od značky Nike amerického návrháře Virgila Abloh s bundou zdobenou slovy „šampion“, „královna“ a „bohyně“. Mnozí tak vnímají malý protest proti zákazu, který dostala.

Williams však na francouzskou tenisovou federaci nezanevřela. Nechala se slyšet, že pokud jde o zdravotní důvody, měly by se důvody pro nošení konkrétního oblečení zvážit jiným způsobem. „Prezident Francouzské federace byl opravdu úžasný. Mluvit s ním bylo tak snadné. Můj celý tým je v podstatě francouzský, takže ano, máme úžasný vztah,“ řekla světová tenisová hvězda vlastnící 23 titulů Grand Slam.

Není to poprvé, kdy se Williams nechala na tenisový kurt obléknout od návrháře Abloha. Navrhl ji také asymetrický rukávový trikot, který oblékla na US Open v září 2018.

facebook.com, pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram