Společnost Michael Kors kupuje Versace za 47 miliard korun

Společnost Michael Kors kupuje Versace za 47 miliard korun

Nasvědčovalo tomu mnohé a stalo se. Značka Michael Kors koupila obchodní dům Versace za 47 miliard korun.

Módní obchod století?

Americká společnost a značka Michael Kors převezme italský módní dům Versace. Italskou firmu tak čeká mnoho zásadních změn. Firmy to oznámily ve společném prohlášení 25. září 2018. Společnost Michael Kors však již dříve dokázala, že se na trhu s italskou módou umí pohybovat. Michael Kors převezme veškeré akcie Versace a z původního názvu Michael Kors Holding se přejmenuje na Capri Holdings. Ostrovy Capri totiž podle společnosti symbolizují přesně to, čím chce značka být - ikonická, luxusní a okouzlující.

Změna jména i trhu

Společnost se nikdy netajila tím, že by své portfolio známých kožených tašek a oblečení chtěla rozšířit také na zahraniční trhy. Loni například koupil za 1,2 miliardy dolarů společnost Jimmy Choo, zabývající se výrobou obuvi s velkou tradicí ve Velké Británii.

Ambiciózní plán

Ačkoli se podle posledních informací vedení Versace pohybuje obrat společnosti kolem jedné miliardy eur, Michael Kors se nechal slyšet, že roční tržby Versace by chtěl zvýšit až na 2 miliardy eur,počet obchodů by chtěl navýšit o polovinu a také by chtěl zefektivnit online prodej.

Společnost s rodinnou historií

Možné změny čekají Versace také po stránce personální. Společnost má však velkou rodinnou tradici a dědicové jejího zakladatele by podle všeho měli zůstat nadále v jejím čele. Společnost v roce 1978 založil Gianni Versace, jehož tragický osud poznamenal směřování celé značky. Gianni byl totiž v roce 1997 násilně zavražděn. Od jeho smrti společnost vede jeho sestra Donatella, která se vlastně stala tváří celé společnosti. Je jak její obchodní ředitelkou, tak i návrhářkou, která má na kontě bezpočet úžasných návrhů, které navždy změnily svět módy. Podle médií součástí dohody Michael Kors a Versace byla i podmínka, že Donatella Versace zůstane dozorem značky. Donatella, její bratr Santo a dcera Allegra také zůstanou držitelé části akcií společnosti.

CNBC.com; Patricia.com; Versace.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram