Svatební trendy 2018

Svatební trendy 2018

Chystáte se pořídit si svatební šaty, ale nevíte jaké? Vybrali jsme pro vás trendy na rok 2018 podle Wedding Fashion Weeku, který se konal v New Yorku. Jaké to jsou?

Plášť

Věříme, že tento trend si oblíbí hlavně nevěsty, které plánují svatbu v zimě. Plášť vás zahřeje a dodá šatům ještě zajímavější vzhled. Na některých šatech se dá plášť oddělit a můžete si ho vzít, jen když vám bude chladno nebo půjdete ven.  Pláště se dají sehnat jak v krajkovém lehčím provedení, tak vyrobené z teplejší a těžší látky. 

Šaty v Boho stylu

Boho styl se dostává do popředí čím dál tím víc. Je to styl, který připomíná řecké bohyně. Šaty v tomto stylu jsou extrémně pohodlné a jednoduché. Hodí se víc na svatby, které jsou v přírodě, než na svatby, které jsou hodně honosné a okázalé. Boho šaty jsou pro jemné a romantické duše jako stvořené.

Dlouhé rukávy

Odhalená ramena jsou velkým trendem a můžeme ho vidět i ve svatební módě. Vypadá to tak, že šaty mají rukávy, přitom jsou zcela bez ramínek. Návrháři se snažili o to, aby nevěsty ukázaly ramena, což se jim povedlo. Své šaty předvedli například návrháři Vera Wang nebo Theia. Opět tento trend přináší nejrůznější typy rukávů. Možností je hodně například balónové rukávy, krajkové nebo zvonové rukávy.

Černé doplňky nebo šaty

Tento rok návrháři boří všechny tradice a přináší černé svatební šaty a doplňky. Nyní není černá barva jen barvou smutku. Tento trend není však pro ženu, která si pod pojmem svatba představuje bílé šaty. Pokud si netroufáte na černé šaty, vyzkoušejte pouze černé detaily nebo doplňky. Vezměte si například černý pásek, černé lodičky nebo černý klobouk. Svou kolekci černých šatů a doplňků představili návrháři Reem Acra, Marchesa, ROMONA a další. 

Mašle

Mašle neodmyslitelně ke svatbě patří. Nyní jsou trendy nejen jako dekorace, ale jsou oblíbené i na svatebních šatech. Šaty na Wedding Fashion Weeku předvedlo holandské návrhářské duo Viktor&Rolf nebo také Randi Fenoli. Objevíte je jak s velikou mašlí, tak s malou, která bude připnuta jen na pásku. Pokud si přejete být ve váš den D jako princezna, šaty s mašlí vám ho rozhodně splní.

Skládané šaty

I šaty, které mají více poskládaných vrstev, vám zaručí, že budete jako princezna. Ale sexy princezna, protože tyhle šaty většinou najdete ve spojení s korzetovým vrchem, který vám zúží a zvýrazní pas. Korzet je odvážný, proto ho návrháři spojili s romantickými sukněmi, které lichotí skoro každé postavě. 

Výrazné zdobení a krajka

Výrazný a odvážný trend se stal velice oblíbeným i u řady módních návrhářů. Zdobení může být z několika kamínků, perel nebo krajky. Pro odvážné jsou šaty s krajkou v horní části šatů jako stvořené. Šaty s výrazným zdobením si můžete pořídit buď s obrovskou princeznovskou nebo splývavou sukní. Šaty které jsou spojením luxusu, elegance a jemnosti můžete vidět například u izraelské módní návrhářky Julie Vino nebo také u návrhářky Gali Karten. 

brides.com, pinterest.com, marthastewartweddings.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram