Tom Ford vytvořil kolekci, která vás přinutí k úsměvu

Tom Ford vytvořil kolekci, která vás přinutí k úsměvu

Po Donatelle Versace se i Tom Ford rozhodl, že by módní kolekce neměly být tak vážné. I on proto svou novou jarní a letní sbírku 2021 ukázal v trochu jiném světle. Byla hravá, odvážná a hlavně barevná. 

zdroj: Vogue.com

Když se po několika měsících izolace rozhodl Tom Ford letos v létě vrátit do práce a připravit novou kolekci, šel do toho s jistým odhodláním a s nadějí. Nechtěl vytvořit depresivní sbírku, která by zrcadlila ty měsíce, které strávil Ford kvůli koronavirové pandemii doma. Místo toho se rozhodl pro jiný a mnohem lepší směr.  

„Poslední věc, kterou chci vidět, je vážné oblečení. Myslím, že potřebujeme utéci. Potřebujeme se usmívat. Vím, že to, co se ve světě momentálně děje, moc radostné není. Proto jsem se rozhodl vytvořit tzv. hopeful kolekci, která vás přinutí k úsměvu,” řekl Tom Ford pro americkou mutaci magazínu Vogue.

Kolekce je opravdu hravá a plná radosti. Inspiraci Ford našel v dokumentu o módním ilustrátorovi  Antoniu Lopezovi, který v sedmdesátých letech nakreslil známé modelky Pat Cleveland a Donnu Jordan. Celý sedmdesátkový bezstarostný mood tak Ford přetransformoval do nynější doby. Současné mladé modelky představovaly právě již zmíněnou Pat a Donnu. Modelky na sobě měly oděvy s květinovými a zvířecími potisky, které byly velmi odvážně zkombinované. Nechybělo ani extravagantní líčení. 


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram