V říjnu se otevře muzeum moderního módního průmyslu v Amsterdamu

V říjnu se otevře muzeum moderního módního průmyslu v Amsterdamu

Od října budou moci návštěvníci Amsterdamu navštívit mimo jiné i nové muzeum inovace a udržitelné módy. 

Autorem konceptu je společenská globální iniciativa pro udržitelnost módního průmyslu - Fashion for Good.

Amsterdamská metropole inovativní módy

Muzeum, ve kterém hrají prim především technologie moderního pokroku, takové vytvořila globální iniciativa Fashion for Good v Amsterdamu, kde také organizace sídlí. Jeho vznik byl slavnostně ohlášen již v červnu letošního roku, přesně na Mezinárodní den inovací.Muzeum je první svého druhu v Evropě i v celém světě. Slavnostní otevření je naplánováno na 5. říjena a je zde přislíbena účast hvězd módního průmyslu.

Otevřete se nové módě

"Muzeum pomůže změnit pohled a mysl návštěvníka tím, že mu umožní objevit příběhy, které se skrývají za oblečením, které nosí, naučí jak se zapojit, ukazuje to, jaký má jednotlivec vliv na módní průmysl jako takový a celkově na mezinárodní úrovni. To všechno díky interaktivní osobní cestě, kterou vás muzeum provede vstříc osobní transformaci. Návštěvníci se dozví o historii módy, objeví tzv. udržitelné produkty, budoucí módní inovace a technologie," píše ve své tiskové zprávě iniciativa Fashion for Good.

Móda na vlastní kůži

Podle vyjádření Fashion for Good nabídne muzeum přes 50 inovací, které mohou v budoucnosti poměrně významně narušit systém, na kterém módní průmysl dodnes funguje. Návštěvníci si je mohou osobně "osahat" v několika interaktivních instalací a přímých praktických ukázkách. Například si zde můžete vytvořit C2C certifikované zlaté tričko s vlastním potiskem.

Nápaditý suvenýr z Amsterdamu

Kromě samotných vystavených exponátu nabídne muzeum i možnost zakoupení některých produktů "dobré udržitelné módy" ve speciálních kolekcích, která se bude měnit každé tři měsíce. Ta první nese název “Splash: Rethinking the Role of Water in Fashion” a obsahuje inovativní kousky od značek jako jsou Adidas x Parley, Kings of Indigo, ECOALF, Insane in the Rain, Karün a Miss Bay.

Věříme ve změnu

Muzeum najdete v HQ budově Fashion for Good v Amsterdamu, konkrétně v ulici Rokin 102 a bude otevřené 7 dní v týdnu s výjimkou státních svátků."Fashion for Good věří, že směna módního průmyslu je možná, jen pokud bude spolupracovat módní průmysl se zákazníky. Proto jsou instalace založené na zkušenosti založené na poučení obou stran, ukazují inovace uvnitř průmyslu na úrovni dodavatelských inovací a výrobních technologií, zatímco zákazníci mohou obdivovat novou nadčasovou módu.a objevovat možnosti, jak dosáhnout lepší a udržitelné módy," končí vyjádření Fashion for Good.

fashionforgood.com; fashionunited.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram