Vánoční fejeton

Vánoční fejeton

Všechen tento zmatek začal nakupováním dárků, pečením cukroví pro všechny, které znáte i neznáte. Když pak zbýval týden do Vánoc, začala jsem být nervózní. Čekal mě předvánoční úklid a já nevěděla co dřív. 

Můj manžel se jako vždy věnoval televizi, naše malé štěně dělalo větší nepořádek než obvykle a starší dcera se dožadovala veganského cukroví, jinak jsem prý „out trapná matka“. Jako od ženy se ode mě zkrátka očekávalo nemožné a úklid našeho starého domu k tomu patřil samozřejmě také. Můj mladší syn se mi sice snažil pomáhat péct, ale kuchyň vypadala jak po výbuchu, dítě celé špinavé a mé nervy už to málem nevydržely. Měla jsem v plánu jít na vánoční večírek, ale manžel náhle onemocněl. Klasická chlapská rýmečka. Cítil se tak hrozně, že si musel jít okamžitě lehnout. Takže jak vypadal můj večer? Žádný vánoční večírek v práci, ani pohoda u kadeřnice, ale řvoucí dítě, které se snaží na sebe naházet více mouky, aby prý vypadal jako sněhulák. Dcera, která mě nesnáší, protože nestíhám upéct její veganské cukroví a manžel, který umírá a volá na mě, ať mu uvařím čaj. Sbohem vánoční večírku, sbohem svařáku.

Jsou Vánoce, manžel se už cítí lépe, dcera mě nesnáší o něco méně, a dokonce se nabídla, že se postará o mladšího bratra. Asi na ni taky něco leze! Malé ďábelské štěně pobíhá kolem a myslí si, že všechny baňky na stromečku jsou hračky. Jak to dopadne? Rozkousne několik z nich a já uvidím, jak mu z tlamičky kape krev. Beru štěně a jedeme k veterináři. Vezmu s sebou cukroví jako provinilý dárek, že ho otravuji na Vánoce.

Blíží se podvečer, štěně spí, manžel taky, dcera si uvědomila, jak mě opět nenávidí, tak lítám v kuchyni, abych ji udělala radost. Dárky jsou zabalené, bramborový salát připravený, a dokonce se pečou jablkové vegan-eko bochánky pro moji dceru.

Vše vypadá skvěle, jdu se upravit a zeptat se manžela, kde jsou filety z kapra. Chcete hádat? Zapomněl na svůj jediný úkol! Kydám tedy na talíře pouze kupu bramborového salátu a manžel je poprvé v životě zticha.

Na pozadí těchto výše popsaných událostí mi nejde na mysl, proč lidé říkají, že jsou Vánoce svátky klidu a pohody.

Zdroj foto: Pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram