Vánoční neziskové projekty, které mění životy dětí i seniorů po celém Světě

Vánoční neziskové projekty, které mění životy dětí i seniorů po celém Světě

Vánoce jsou dobou, kdy mnoho lidí hledá zvláštní způsoby, jak oslovit životy těch, kteří neměli tolik štěstí. Vybrali jsme světové projekty, které berou dech…

Dnes je den, kdy vás čeká nádherné finále toho všeho shonu, který tomu po několik dní a týdnů předcházel. Čas, kdy si budete moct s rodinou a přáteli sednout, vychutnat si oblíbené pohádky, dobrou večeři a nadělit si něco pěkného pod stromečkem. Na Světě je ale spoustu dětí i seniorů, kteří ani netuší, co Vánoce znamenají. Podívejte se na tyto projekty, které se to snaží změnit…

Pět charitativních organizací, z nichž každá pomáhá po svém...

Angel Tree

Angel Tree je vánoční program, do kterého se zapojují dobrovolníci z místních kostelů. Ti také kupují a doručují dárky dětem, kteří mají rodiče ve vězení. Je to vlastně program na propojení rodičů z vězení se svými dětmi. Ne zřídka se stane, že některý z kostelů uspořádá vánoční večírek pro tyto děti a jejich rodiny. Zároveň se zajišťuje pomoc těm, kteří to z těchto rodin potřebují nejvíce.

 

Operation christmas child

Tento program je službou tzv. samaritánské peněženky. Touto formou jsou lidé vyzvání, aby do krabice od bot zabalili malé hračky, školní potřeby i pár řádek o sobě samých a prostřednictvím dobrovolníků je poslali do zámoří. Pokud nemáte čas na balení takových dárků, můžete on-line přispět hodnotou 25 dolarů a dobrovolníci za vás balíček nachystají.

CURE International

Tato celosvětová nezisková organizace pomáhá ve spolupráci s charitativními nemocnicemi a programy pro děti, které léčí nemoci páteře, nohou, následky popálenin i léčbu hydrocefalu. Organizace CURE International pomáhá lidem a jejich rodinám jak chirurgickým zákrokem tak následnou péči bez ohledu na pohlaví, náboženství nebo etnickou příslušnost. Naděje, že existuje nejvyšší kvalita lékařské ale i duchovní péče je hlavním jádrem myšlenky této organizace.

Toys for Tots

Organizace Toys for Tots v Americe sbírá nové, ale také použité a zachovalé hračky a distribuuje je jako vánoční dárky dětem v komunitě, pro které je tato kampaň zorganizována.

Toys for Tots se řadí mezi špičkové charity, které poskytují hračky, knihy a další dárky méně šťastným dětem. K dnešnímu dni bylo distribuováno více než 500 milionů hraček a prostřednictvím této společnosti bylo podpořeno více než 250 milionů dětí.

Ježiškova vnoučata

Nesmíme zapomenout ani na úžasný český projekt Ježíškova vnoučata. Napadlo vás někdy splnit vánoční přání lidem v domovech pro seniory? Myšlenka Českého rozhlasu změnila životy deseti tisícům lidí po celé České republice. Jednoduše si najdete přání konkrétního seniora a jdete mu ho splnit. Můžete mu poslat kávu, sušenky, noční stolek nebo příspěvek na invalidní vozík. Nebo mu to zanést osobně. Možností je opravdu mnoho. A komu jste letos splnili přání vy?

thoughtco.com, jeziskovavnoucata.cz
 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram