Značka Brooks Brothers oblékala 40 amerických prezidentů. Kvůli koronaviru zkrachovala

Značka Brooks Brothers oblékala 40 amerických prezidentů. Kvůli koronaviru zkrachovala

Luxusní oděvní značka Brooks Brothers, jejíž obleky nosil například Kennedy nebo Obama, po více jak 200 letech končí. Do značné míry k tomu přispěla pandemie koronaviru, kvůli níž bylo nutné zavřít některé obchody. Nyní se firma připravuje na uzavření svých továren v USA a shání kupce.

Jedním z následků epidemie koronaviru v USA je hluboký propad národního hospodářství, který má za následek finanční problémy malých i velkých podnikatelů. Brooks Brothers rozhodně není jedinou společností, která musela vyhlásit bankrot. Kvůli krizi spojené s koronavirem zkrachovaly firmy Hertz, JC Penney či například J.Crew.

Americká značka Brooks Brothers, která nabízela především pánskou formální módu, byla založena už v roce 1818. Její obleky nosili například Franklin D. Roosevelt, J. F. Kennedy, George Bush nebo Barack Obama. Do finančních potíží se dostala ještě před tím, než se v Americe koronavirus rozšířil.


brooksbrothers.com

Důvodem byl prý všeobecný pokles poptávky po formálních pracovních oděvech, který se během koronavirové krize ještě více zintenzivnil. Lidé začali více pracovat z domova a prodej se zastavil úplně.

Krize způsobená epidemií koronaviru se ve větší či menší míře dotkla i dalších oděvních firem. Například společnost Bestseller, pod níž spadají značky Vero Moda či Jack & Jones, musela dočasně či nadobro propustit téměř polovinu zaměstnanců.

Epidemie rovněž ovlivnila sortiment mnoha obchodů s módou. Některé značky do své stálé nabídky zařadily ústenky, jež skvěle doplní jakýkoliv outfit. Příkladem jsou designové roušky BeWooden, které lze zakoupit společně s dřevěnými hodinkami, motýlkem a dalšími doplňky. 

Více informací o výše zmíněných značkách se lze dozvědět na webu Slevove.cz, který přináší užitečné tipy ze světa nákupů.


Firma Brooks Brothers, která měla obchody po celém světě, zkrachovala kvůli koronavirové krizi.

Kvůli šíření koronaviru v USA a dalších zemích musela společnost Brooks Brothers zavřít většinu svých obchodů, což její ekonomické potíže dále prohloubilo. Nakonec byla nucena vyhlásit bankrot a v současnosti hledá kupce. Konkurz je nadějí na získání potřebných finančních prostředků, které by firmě umožnily pokračovat v její dvousetleté tradici.

O dalších ekonomických dopadech koronaviru v Americe zatím můžeme jen spekulovat. Lze předpokládat, že kvůli epidemii koronaviru zkrachují firmy i v dalších odvětvích.

Pro oděvy značky Brooks Brothers jsou charakteristické klasické střihy a vysoká kvalita. Oblíbili si je jak američtí prezidenti a finančníci z Wall Street, tak kostyméři a televizní hvězdy. Obleky Brooks Brothers se objevily například v seriálech Mad Men a Gossip Girl nebo ve filmu Velký Gatsby.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram