Znáte pilíře skandinávského stylu bydlení? Na podzim vsaďte na designové svícny

Znáte pilíře skandinávského stylu bydlení? Na podzim vsaďte na designové svícny

Podzim nám ubírá světlo i slunce, zároveň je však jedinečným obdobím, kdy si můžete plně vychutnávat teplo a vůni krásných svíček. Právě k tomu perfektně poslouží designové svícny ve skandinávském stylu.

Skandinávský styl rok od roku pohltí designové duše nespočtu nových fanoušků stylového bydlení. Jednoduchý, přitom elegantní a čistý styl, dokáže vytvořit kouzelné zázemí. Nemalou roli hrají právě čisté linie a minimum doplňků a barev.

Není asi nikdo, kdo by o skandinávském stylu bydlení neslyšel, znáte ale jeho základní pilíře? Hlavním je jednoduchost. Zaměřte se tedy na nábytek, který opravdu nezbytně potřebujete a zároveň pro vás bude maximálně pohodlný. Vybírat byste měli z přírodních materiálů.

Skandinávský styl podpoříte světlými barvami a přirozeným světlem. Bílé zdi v kombinaci s šedými závěsy a sedačkou jsou trefou do černého, vlastně do bílého. Co se umělého světla týče, určitě vsaďte na tlumenější a teplejší tóny, na různá světýlka a lampičky, které dodají pocit tepla a klidu.

svícen na čajovou svíčku 930 Kč / k dostání na Luxurytable

S doplňky je to v rámci skandinávského stylu o něco složitější, povolené však jsou, jen se to s nimi nesmí přehánět. Vynechte vše, na co by se zbytečně prášilo a raději zvolte jen jeden či dva kousky, které opravdu vyniknou. Může jít o barevné polštáře na sedačku, barevné šuplíky do komody nebo výraznou vázu na stůl. Krásným doplňkem je i živá květina nebo již zmiňovaný svícen či olejová lampa.

Designéři Søren Refsgaard, Christina Halskov a Hanne Dalsgaard vytvořili dva kousky, které odkazují na skandinávský minimalismus a nekomplikovanou praktičnost.

Olejová lampa Solis si hraje s kontrastem materiálu a tvaru. Použitý hliník odkazuje k základům značky Stelton. Organický tvar však dodává lampě měkkost, která se s kovem obvykle nespojuje. Bílé svícny Luna vychází ze stejnojmenné kolekce. Doplňují tak osobitý vzhled chlebníku Luna. Společně tvoří čistou kompozici pro zamračená rána nebo potemnělé večery.

olejová lampa 1 320 Kč / k dostání na Luxurytable

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram