Překvapte dámu svého srdce valentýnskou večeří plnou afrodiziak!

Překvapte dámu svého srdce valentýnskou večeří plnou afrodiziak!

Vyjít si na večeři na den svatého Valentýna může být klišé

Vyjít si na večeři na den svatého Valentýna může být klišé. Ale uvařit večeři jako překvapení pro svou partnerku, to neomrzí nikdy! Připravili jsme pro vás tip na valentýnskou večeři, která je luxusní a zvládne ji opravdu každý muž. Navíc jsme menu sestavili z pěti surovin obsahujících přírodní afrodiziaka, avokádo, losos, med, vanilka a maliny. Tak se pusťte do vaření a zajistěte vám i vaší partnerce nezapomenutelnou noc plnou delikates a vášně!

PŘEDKRM: Avokádo
Vitamín E obsažený v avokádu pomáhá aktivovat hormony v krvi. Začněte s ním tedy hned v předkrmu! Nakrájejte avokádo na plátky, namelte na ně čerstvý pepř a pokapejte balsamikovým octem nebo jen citrónem.

HLAVNÍ CHOD: Losos a salát s medem
Omega-3 mastné kyseliny v lososu zajistí, že se hormony lásky dostanou na samý vrchol. Filety z lososa osmahněte z obou stran na pánvi s olejem nebo máslem a dejte do trouby na 180 stupňů. Medium varianta trvá zhruba 8 minut. K lososu si připravte salát z baby špenátu a polníčku a podávejte se zálivkou, do které dáte trochu medu, limetkovou šťávu, nasekaný kopr a olivový olej. Zálivku připravíte tak, že vodě rozpustíte med, trochu soli a přidáte další ingredience.

DEZERT: Vanilková panna cotta s malinami
Italský dezert panna cotta má velmi jemnou chuť a vypadá skvostně. Nemalým bonusem je jeho snadná příprava! Do dvou lžic vody nebo mléka vsypte 2 lžičky želatiny v prášku. Mezitím do hrnce nalijte 500 ml smetany ke šlehání, přidejte 40 g cukru a vanilkový lusk, který podélně rozřízněte a vyškrábejte. Je to právě vanilka, jejíž vůně zvyšuje sexuální touhu! Vanilkový lusk můžete nahradit použitím vanilkového cukru místo normálního. Směs přiveďte k varu, přidejte želatinu a nechte ji 1-2 minuty rozpustit. Směs poté přeceďte, aby zmizely kousky želatiny a krém nalijte do skleniček nebo formiček (panna cottu můžete servírovat vyklopenou na talíři nebo ji nechat ve sklenici). Množství vyjde na 4-6 porcí. Nechte pár hodin vychladnout a před servírováním svařte nebo jen rozmačkejte maliny s cukrem a polijte hotový dezert. Pro kyselejší chuť přidejte jen maliny čerstvé!

 

Zdroj obrázků: Fotolia.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram