Bratislavské módne dni plné novinek

Bratislavské módne dni plné novinek

Během Bratislavských módních dní, které proběhly 23. a 24. dubna 2014 se představila slovenská návrhářská elita spolu s mladými talenty módní scény a nechyběl ani exkluzivní host, kterým byla italská značka Dondup.

Na molu Bratislavských módních dní, které se konaly v netradičním prostoru Showroomu Jaguar v Bratislavě se to během prvního dne jen hemžilo exkluzivními kousky od známých slovenských designérů. Na přehlídce bylo k vidění opravdu téměř vše, od společenských rób až po průsvitné večerní negližé.

Jedinečný devátý ročník jarních Bratislavských módních dní začal slovy organizátorky, ředitelky Agentury Promotion, Márii Rehákové: " Móda nejsou jen šaty, boty či šperky, móda je uměním, proto jsem nesmírně vděčná, že vám můžeme společně s partnery dopřát krásný umělecký zážitek".

Během dvou dnů nebo spíše večerů plných módních přehlídek se představili prestižní slovenští návrháři, zástupci módních značek a zahraniční hosté. Letošní velkou novinkou bylo uspořádání samostatné dětské módní přehlídky a následně after party v atraktivním prostředí restaurace McDonald´s.

Další novinkou, která na hosty čekala, byla speciální kolekce určená boubelkám z dílny návrhářky Moniky Vontszeműové. " Touto kolekcí jsme chtěli ukázat, že móda je opravdu pro všechny ženy, bez ohledu na to, jakou konfekční velikost nosí," dodává Mária Reháková, která se zároveň představila i v roli návrhářky dětských modelů. " 

V průběhu dvou večerů se na trojici přehlídek prezentovaly stálice Bratislavských módních dní jako je Róbert Bartolen, Zlatica Hujbertová, Veronika Hložníková či Jana Pištejová.

Příležitost ukázat svůj pokrok v oblasti návrhářství dostali i vítězové a účastníci soutěže "Hledáme nové tváře módní scény", a to seskupení NuPPL , Blažena Ostrovská, Darina Fábriová či Zuzana Haková.

Opravdu neotřelým způsobem představila Katarína Feix kolekci kabelek. Své kolekce navíc předvedly i značky jako Dominika Cibulková, Lindex a Bepon. Někteří z návrhářů se letos rozhodli doplnit své modely i o výběr z exkluzivních šperků a hodinek, které nabízí síť klenotnictví Sheron.

Exkluzivní hostem jarních Bratislavských módních dní byla italská značka Dondup. Kromě jejich aktuálních modelů mohli hosté vidět premiérovou ukázku z nedávno představené kolekce Podzim/Zima 2014-2015.

Mnoho kolekcí se neslo v bohémském duchu, často je spojovaly modely ze splývavých materiálů s trendem vysokého pasu. Barevné podání se neslo nejčastěji v tmavě růžové s výraznou tyrkysovou a ve spojení s propracovanými detaily, což z nich vykouzlilo jednoznačně objekt touhy každé ženy. Stejně úchvatné jsou modely s originálními ornamentálními motivy.

Největší jarní módní událost roku 2014 na Slovensku sklidila opět velký úspěch. Již teď se můžeme těšit na další novinku, a to letní část. Jak prozradili organizátoři Bratislavských módních dní, letní část přibude přímo do centra velkoměsta.

Další letní část velkolepé módní show se uskuteční 12. června na Hlavním náměstí pod širým nebem a vychutnat si ji budou moci jak pozvaní hosté, tak i široká veřejnost!

Zdroj: La Femme
Zdroj obrázků: Bratislavské módní dny

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram