3D tisku v Módě a poprvé v Čechách

3D tisku v Módě a poprvé v Čechách

Poprvé v České republice prezentace technologie 3D tisku v Módě! Už není nutné jezdit pro nejnovější trendy do New Yorku.

“Tvoříme vztah mezi módou a 3d tiskem, posouváme mezníky,” - toto je motto skupiny módních návrhářů a 3D technologů, kteří se spojili v projektu fashionstl.cz

Tím se nastartovala spolupráce na společném módním konceptu, jež umožní veřejnosti nahlédnout za hranice tradičního přístupu v módní tvorbě a podpoří rozšířit tvůrčí myšlení autora i diváka, a to poprvé již 3.října 2015 při příležitosti módní performance v rámci pražské podzimní designové exhibice 2015 v La Fabrice v Praze Holešovicích.

Projekt je zaměřen na inovativní módní tvůrce, designéry a konstruktéry, kteří se nebojí nahlédnout za hranice možného, známého a očekávaného. Cílem projektu je vytvořit na české scéně platformu pro setkávání módy a nových, stále se vyvíjejících technologií 3d tisku.

„V rámci módní performance představíme odborné i laické veřejnosti tvorbu módních tvůrců v nové dimenzi formou komponované audiovizuální show,"  sdělila Olo Křížová (Czech Fashion Council), vedoucí projektu za kreativní módní sféru.

V rámci projektu Paralelní Polis se buduje zázemí pro nové technologické odvětví v módě, které chce dokázat, že spoluprací designérů a konstruktérů mohou vznikat originální a jedinečné módní kolekce i v Čechách.

 

Zdroj: czechfashioncouncil.com, fashion-stl.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram