Bezpohlavní oblékání - o co přesně jde?

Bezpohlavní oblékání - o co přesně jde?

V angličtině genderless, v češtině to zní mnohem hůře. Nejde ovšem ve své podstatě o nic jiného, než styling oblečení, vlasů i makeupu, u kterého nepoznáte, zda se pod ním skrývá muž či žena.

Otevřenost módního průmyslu se dá jistě považovat za velice pozitivní. Tvorba takzvaného genderlees oblečení  tak není novinkou, vídáváme ji už řádku let vznikající pod pery pár módních návrhářů. Letošní rok se ale něco zlomilo. S genderless módou totiž dorazila mnohem větší jména jako je Gucci, Prada nebo nadnárodní módní řetězec ZARA. Najednou potkáváme neforemné kalhoty, mikiny s kapucemi a volná trika na klucích i holkách.

Právě díky tomu, že otěže nad genderless módou převzal obyčejný dostupný řetězec, dostává se do povědomí normálních lidí a pomalu se zařazuje mezi módní trendy. Pro její vysokou specifičnost těžko odhadovat, zda se doopravdy stane nepřehlédnutelným módním trendem a případně za jak dlouho. Že ženy oblékají pánská saka, Oxfordky nebo kravaty už tady bylo, a pro údiv není prostor. Zato muži oblékající se do uzoučkých skinny slim džínů, sandálů a šifónových košil v dámských střizích se objevují poměrně nově. 

Kde se genderless móda vzala? Doba si ji vyžádala. A stojíte za tím také vy. Protože nikdy v historii se více neskloňovalo téma GENDER tak jako dnes. Existují lidé, kteří se dokonce polemizováním na genderovými problémy živí a není jich málo. Dnes a denně probíráme finanční ohodnocení, životní výhody mužů a (ne)spravedlnost mezi pohlavími. To jsou záležitosti naší povahy, přemýšlení a názorů pocházející zevnitř. Genderless móda se projevuje navenek. Bezpohlavní oblékání může být tou správnou cestou pro ženy, které se cítí být na stejné úrovni s muži a pro muže, kteří kupříkladu odmítají určitá stanoviska společnosti vůči nim jen z toho důvodu, že jsou chlapi.

Genderless móda je šílená.

Ale je pouhým odkazem dnešního světa a zmatku v našich myšlenkách.  

zara.com ; flare.com ; fashiongonerogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram