Chanel na podzim 2017 zamíří do kosmu

Chanel na podzim 2017 zamíří do kosmu

Co vlastně očekávat od Karla Lagerfelda. Všechny konveční nápady už asi za ty roky vyplýtval, tak v roce 2017 bere Chanel rovnou na cestu do vesmíru!

Karl Lagerfeld jede ve velkém, nic nového. Zatímco konkurenční značky posílají do světa kolekce o čtyřiceti modelech a někdy ani to ne, Chanel jich má přes devadesát. Z toho pět pánských a zbytek dámských. Co dalšího nelze Lagerfeldovi upřít, je jeho schopnost přizpůsobit svou tvorbu aktuálním společenským tématům, tentokrát se věnoval vesmíru. A jistě jste zpozorovali, že témata o možnosti života na jiných planetách jsou ve své podstatě na pořadu dne. Lagerfeld to ví. Proto jeho kolekce míří rovnou do kosmu.


Převést vesmírnou tématiku do módy není vůbec nic komplikovaného. Lagerfeld ji spojil obecně s technickým pokrokem, který nám připomínal na černých šatech se šedým potiskem robotů. Přes ramena modelek přehodil staniolové deky, použil metalický materiál v zeleno-modré a hned v úvodu ukázal pár stříbrných modelů. Moderně a futuristicky byl laděn také hairstyling, modelky měly natupírované vlasy, které jim držela široká kovová čelenka.

Po šedesátém modelu se mohlo zdát, jako by vesmírná posádka Chanel na chvíli přistála. Milovníky klasiky potěšil návrhář několika úplety s širokými bílými límci, přidal pár tvídových sáček s kontrastním lemováním a zařídil si to tak, že nepřijde kritika ohledně totálního odpoutání se od odkazu Coco Chanel. Kritika opravdu nepřijde. Ale od čisté elegance černého tvídového kostýmku, lodiček a perel byl tentokrát Lagerfeld dost daleko. Přinejmenším několik světelných let...


vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram