Jak se nosí barety

Jak se nosí barety

S velkou oblibou ho nosila velká Greta Garbo, madam Coco, Briggite Bardot nebo třeba Kate Moss, které na něj nedaly dopustit. Víte ale vy, jak nosit baret, abyste přitom neztrácela na svém přirozeném půvabu.

Ve své podstatě zcela jednoduchý módní doplněk vytvářející nefalšovaný francouzský look se sice zrodil dávno před jmény, které zářily na stříbrném plátně či působily na scéně módního průmyslu. Zcela jistě si je dámy vypůjčily od svých mužských protějšků a právě ony a jim podobné osobnosti se nemalým dílem přičinily o takový věhlas, jakému se baret těší až do dnešních dnů.

Baret skvěle funguje jako obyčejně neobyčejný módní doplněk, který lze dokonale snoubit s téměř jakýmkoliv outfitem, což je jeho nepopiratelná deviza. Neuhýbá před elegantním, ležérním „casual styl“, ale ani sportovním stylem. Avšak musíte vědět, jak na něj nebo respektive do něj, abyste nakonec nevypadala třeba jako jeden z nejznámějších českých chalupářů Evžen Huml.

Pravidlo první - baret noste zešikma, jedině tak docílíte onoho francouzského šik looku

Pravidlo druhé – baret noste volně posazený přes čelo a nechte trochu ofiny či několik pramenů vlasů splývat podél tváře, aby celkový dojem působil co nejpřirozeněji a ženštěji.

Pravidlo třetí - baret se nosí neformálně a volně, může se proto stát, že vám bude sklouzávat. Pokud tomu chcete předejít, vsaďte na vlásenky, které váš baret udrží přesně tam, kde má být. Ujistěte se ale, že sponky nejsou vidět, předejdete tak zbytečnému faux pas.

Pravidlo čtvrté - rozhodně se v jeho výběru neomezujte, v nabídce je totiž tolik vzorů a barev, až vám z toho bude přecházet zrak. Navíc na jeho pořízení nemusíte vynaložit bůhví jak horentní sumy. Rozhodně si ho z obchodu odneste hned v několika barevných variantách. Uvidíte, jak vás hravé kombinace nakonec pohltí.

 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram