Jakub Voráček pozval členy eReS týmu k vodě

Jakub Voráček pozval členy eReS týmu k vodě

Na grilování špekáčků pozval hokejista Jakub Voráček společně se svojí sestrou Petrou Klausovou členy eReSČR týmu. Všichni si také mohli vychutnat akustické vystoupení zpěvačky Elis a písničkářky Mirky Miškechové.

Poměřit svoji sílu s hokejistiu Jakubem Voráčkem ve hře na rekordmana si přišli do areálu DDM v Praze návštěvníci setkání, které spojuje téma roztroušené sklerózy a chtějí pomoci zlepšení kvality života pacientů s touto nemocí. K dispozici byl návštěvníkům lanový park, lodičky k projížďce po Vltavě a bohatý odpolední program se známými tvářemi. Celé odpoledne moderovala Monika Leová a Andrea Košťálová. Mezi osobnostmi, které jsou členy týmu a podporují dlouhodobě aktivity Nadace Jakuba Voráčka, byli Michal Neuvirth, Karolína Gudasová, Hana a Radek Smoleňákovi, Tereza Budková, Tereza Skoumalová, Andrea Kabická a Jakub Kohák. 

 

V rámci odpoledne se uskutečnily pro zájemce dvě přednášky odborných fyzioterapeutů - Mgr. Romana Holaňována na téma Calocagathia – zdraví duše i těla a doc. PhDr. Kamila Řasová na téma Možnosti fyzioterapie u RS.

Setkání bylo ale především prostorem pro navázání osobních kontaktů, neformální povídání lidí, které spojuje téma roztroušené sklerózy.„Komunikujeme se členy týmu e-mailem a online, zasíláme jim eReSNewsletter, ale nic nenahradí osobní setkání a popovídání. Bylo úžasné strávit společně pohodové odpoledne a bylo dojemné setkat se osobně i s těmi, kterým nadace poskytla příspěvek“, říká jedna ze zakladatelek týmu Petra Klausová. Ta také od svého bratra Jakuba na akci oficiálně obdržela puk symbolizující 61 000 USD, které Jakub přivezl po sezóně NHL za body v kanadském bodování. Jakub za každý bod daruje Nadaci Jakuba Voráčka 1000 USD. „Doufal jsem, že to bude o něco víc, ale vloni jsem přivezl 55 bodů, letos 61, tendence je stoupající, tak příští rok to snad bude ještě lepší“, slíbil Jakub členům týmu.

 

eReS tým ČR je organizace na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou (RS). Jedním z jeho zakladatelů je Nadace Jakuba Voráčka a veřejnosti byl představen v květnu 2016.

Členem spolku jsou pacienti s RS, jejich blízcí, přátelé, odborná veřejnost a všichni, které téma RS zajímá. K dnešnímu dni má eReS tým ČR již více než 1 100 členů. V květnu 2017 byl spuštěn web www.erestymcr.cz, který kromě komplexních informací o RS nabízí prostor pro diskuzní fóra, odborné poradny a Pomocnou ruku – inzertní rubriku, kde může každý bezplatně nabídnout jakoukoliv pomoc pacientům s RS a kde také sami pacienti můžou o pomoc požádat. Na webu je veřejnosti k dispozici ke stažení čtvrtletník eReSNewsletter.

Na jaře 2017 byl také odstartován dlouhodobý projekt eReS Café – neformální setkávání členů s odborníky u kávy v regionech ČR.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram