Jarní pánská kolekce Giorgio Armani 2016 inspirována šedí velkoměsta

Jarní pánská kolekce Giorgio Armani 2016 inspirována šedí velkoměsta

Je pozoruhodné, že je možné inspirovat se změtí šedých odstínů v zaneprázděném velkoměstě. A co víc - onu šeď alespoň ve své kolekci na chvilku pozměnit na hravou a bezstarostnou. 

Jakoby Armani během tvorby nové pánské kolekce bloudil ulicemi New Yorku a nechal se ovívat zdejším stylem. Nejen tím módním, který denně reprezentují statisíce Američanů na manažerských pozicích, ale i ulicemi, budovami, a častokrát také zdejším počasím. Všechny dojmy, které utkvěly v jeho paměti pak překreslil na skicák přes barevný filtr. Avýsledek? Náznak pastelů a jinak všude odstíny populární šedé v neobyčejně povedených kombinacích materiálů i střihů. 

Během 73 modelů, jež byly na přehlídce prezentovány, se ukázalo i velké množství žen. Nejdříve předváděly pánskou módu, na konci přehlídky jim už patřilo celé molo a paradoxně kompletně zakončily pánskou módní show. Ovšem se vší elegancí. Pokud outfity, ve kterých se modelky ukázaly, jsou novým pohledem na ženskou módu, Georgiovi patří poklona. Nedbalý styl, volné střihy a důstojně nakombinované neutrální tóny ženské šatníky potřebují. Bezpochyby. 

Světlá šedá, šedá promíchaná s bledě modrou, černá, šedá se stříbrným leskem a modrá sama o sobě. Na první pohled se paleta vybraných odstínů nezdá dostatečně široká, při prohlížení nové kolekce vám ale jistě tento výběr bude stačit. Protože u Armaniho se kromě barev dočkáme také jedinečných střihů (jako jsou široké látkové kalhoty, véčkové výstřihy nebo splývavé kabáty bez zapínání) a ladících kombinací. Trend monochromatických outfitů se tak znovu objevil přímo na přehlídkovém mole, a nám už nezbývá vůbec žádný prostor pro otázky, proč se vlastně stal tak velkým trendem. Je to jasné. 

Vracíme se zpět v čase.
Méně je více. 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram