Módní show KU by RO zahájila Francouzský týden v Praze

Módní show KU by RO zahájila Francouzský týden v Praze

Studenti české a francouzské školy oděvního návrhářství svou módní přehlídkou s názvem KU by RO  zahájili první ročník Francouzského týdne v Praze.

Dne 2. 3. 2014 představili své modely studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze (VOŠON) a Lycée des métiers Les Coteaux z Cannes v prostorách nádherné Rezidence primátora hl. města.

Módní přehlídka s názvem KU by RO je vyvrcholením dlouhodobé spolupráce studentů z francouzského Cannes a začínajících návrhářů z VOŠON v Praze.

Hlavní téma této módní show vzniklo na základě obliby českého kubismu mezi francouzskými studenty a pedagogy. Kontrastem jsou pak modely českých studentů inspirované francouzským rokokem.

Přehlídku zahájila kolekce modelů VOŠON, která byla inspirována právě historickým obdobím rokoka. Své modely, které vznikly pod výtvarným vedením Jaroslavy Brabcové Pecharové, akad. mal. Česlava Jaroše, Evy Fischerové a Simony Muhrové, představili studenti 1.V a 2.V.

V další části večera byly představeny kolekce studentů francouzské oděvní školy Lycée des métiers Coteaux v Cannes. Modely francouzských studentů se vyznačují exaktními liniemi a výraznou barevností období kubismu a vznikly pod vedením M. Gilbert Vera a profesora designu Mme Aude Pujol.

Studenti se svými pracemi snažili pocitově vyjádřit protiklad mezi “sladce kýčovitým” rokokem a naprosto “exaktním” kubismem.

Přehlídku provázela také 3D projekce pod režijním vedením F. A. Brabce. Vše bylo doplněno nádhernou květinovou výzdobou, o kterou se postarala střední odborná škola stavební a zahradnická.


Studenti VOŠON v rámci projektu OPPA - ESF Kreativní ateliér  připravili stylizaci modelek s  kreativními účesy

Módní show s názvem KU by RO tak zahájila vůbec první Francouzský týden v Praze, který by si neměl nechat ujít žádný milovník francouzské kultury a umění.

V rámci Francouzského týdne jsou pořádány nejrůznější akce a neformální i sváteční setkání. Během kulturních, gastronomických i obchodních událostí, pořádaných na oslavu francouzsko-českého přátelství, tak budete moci poznat a plně si vychutnat francouzskou kulturu v rámci připravovaných koncertů, filmů, kulinářských lahůdek, výstav, soutěží a mnoha dalších.

Foto: Lukas Hausenblas

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram