Ohlédnutí za zimní sezónou v Hongkongu a Shenzhenu

Ohlédnutí za zimní sezónou v Hongkongu a Shenzhenu

S prvními paprsky slunce nesměle vítáme jaro odkládáním šál a huňatých svetrů. Obnažování těla na veřejnosti po delší pauze přináší radost. Tedy mužům rozhodně. A ženy jim toto potěšení poskytují ochotně a plánovitě. Každá chce být žádaná a sexy. Nemám pravdu? Tak to chodí ve střední Evropě.

Poněkud jiná situace je v zemích, kde se zima projevuje nevýrazně. I zde však dámy pociťují nutnost změny oblečení, a musí proto každý závan chladného vzduchu náležitě využít. Podívejme se, co se děje v pouliční módě v Hongkongu a Shenzhenu. Obě města vzdálená od sebe méně než hodinu jízdy metrem v sobě dusí dohromady 22 milionů obyvatel (7+15). To už je nějaký módní potenciál!
 
Zima je zde mírná, pokud se o nějaké dá vůbec mluvit. Led a sníh se nevyskytuje. Pokud ranní teplota klesne pod 10 -15 stupňů, je to signál navléct si kozačky a veškeré zimní modely. Co na tom, že polední slunce vzduch ohřeje na 20 stupňů. Na ulicích i v metru se střetávají kontrasty chladu odolných turistů v kraťasech s místními parádnicemi zahalenými od hlavy k patě. V zimním období je obličejová rouška samozřejmostí. Těžko říct, jestli má chránit okolí před šířením virů nebo před smogem zamořeným ovzduším.
 
Dámy všeho věku se nebojí experimentovat s barvami a kombinacemi jakéhokoli oblečení. Místní trh hadříků za dostupné ceny jim k tomu dává dostatečné prostředky vyřádit se. Rozhodně se nebojí zdůraznit ženskost a lišit se od šedi davu za každou cenu. Pokud zebe, tak alespoň řvavou barvou. Kdo by si jich jinak mohl v tom hučícím mraveništi všimnout?  
 
Zdroj obrázků: Marcus Wang
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram