PRADA přichází s novým konceptem výloh

PRADA přichází s novým konceptem výloh

PRADA představuje projekt nového designu výloh “Corners“, který vznikl ve spolupráci s moderním umělcem Martinem Gamperem.

S příchodem nového roku začíná Italský módní dům PRADA psát i novou kapitolu své historie, kterou obohatí zcela novým konceptem výloh svých obchodů. Pražskou pobočku v oblíbené Pařížské ulici nevyjímaje.

PRADA společně s autorem projektu „Corners“ Martinem Gamperem představují nový koncept výloh, vycházející z použití nepřehlédnutelného geometrického útvaru, rohu neboli koutu, který spolu s přírodní kresbou dřeva zvýrazňuje perspektivu a upozorňuje na prezentované produkty.

V současné době v Londýně působící umělec a designér říká: „Kout bývá často přehlížen jako nevyužitý prostor na okraji místnosti. Mým cílem v projektu Corners bylo vytvořit perspektivu, která tento zanedbávaný prostor přenese do prostředí výlohy a zdůrazní tak prostorovou komplexnost rohu. Nedílnou součástí projektu je i dřevo, zkoumání nové interpretace jeho vláken a materiální role v koutu.“

                             

         Fotografie k projektu v milánské historické Galleria Vittorio Emanuele II 

                             

Perspektivní design nového pojetí prodejen PRADA v kombinaci s fragmenty a kontrasty mezi jednotlivými přírodními materiály vytváří z často přehlíženého geometrického útvaru jednoduché, přitom elegantní prostředí pro prezentaci prvotřídní práce tradičního módního domu.

Výlohy podle návrhu Martina Gampera budou instalovány v obchodech PRADA po celém světě od ledna do konce března 2015, přičemž v pražské prodejně v Pařížské 16 můžeme zbrusu novou instalaci obdivovat již nyní.

 

Zdroj: PRADA

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram