RTW S/S 15 Stella McCartney se drží jednoduchosti

RTW S/S 15 Stella McCartney se drží jednoduchosti

Po přílivu krajek a výrazných ženských siluet je pro nás jarní kolekce Stelly McCartney znatelnou změnou... Modely jsou prosté a veškerá váha je přidělena vrstvení materiálu... 

 

Stella McCartney oslavovala svou kolekcí jaro/léto 2015 svobodomyslnou ženu dnešní doby, její samostatnost s vnitřní sílou. Tu podtrhává strohými modely. Ve vztahu ke své nové kolekci hovořila o tom, jak právě křehkost dává ženě tu největší sílu. A na to má kolekce poukazovat.

 

 

Kolekce nesla neutrální odstíny, k vidění byla mimo černou třeba tmavě modrá nebo světlá mint. Střihy jsou volné, návrhářka si nepotrpí na zbytečné ozdoby ani úpravy látky. Na přehlídce prošly modelky i v džínovině - již poněkolikáté nám tak bylo potvrzeno, že tmavá džínovina se opravdu vrací mezi top materiály. Jinak si McCartney hraje s lesklými materiály, které vytváří v pohybu zajímavé efekty. Někdy přidává volán, jindy používá páskové spony na ramínka. 

 

Efekty použitých materiálů si prohlédněte určitě na následujících fotkách. Modely jsou doplněny o mohutné řetězy, které dodávají outfitům šmrnc. I Stella McCartney upouští od podpatků a modelky se procházejí pouze v jednoduchých páskových sandálcích. Využívá také nevšedních průstřihů jak po bocích, tak i v linii těla. 

 

 

Důkaz tvořivosti přichází s koncem přehlídky, kdy modelky vysvléknou jednobarevné modely a vystřídají je za tenké šaty nakombinované hned z několika vzorů. Tady nám McCartney ukazuje, že si umí pohrát i s barvičkami a vrhnout se do něčeho, co jednoduše není hra na jistotu. Přesto nám ale z velké části kolekce přijde strohá a vytvořena se snahou zavděčit se každému...

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram