Sdělení tolerance mezi kulturami najdete v pánské kolekci GmbH pro jaro 2018

Sdělení tolerance mezi kulturami najdete v pánské kolekci GmbH pro jaro 2018

Různé kultury i národnosti smíchané v jedné kolekci působí celkem solidně. Estetiku i relevantní pohled na módu přichystali Alexander Huseby a Serhat Isik za značku GmbH.

Vzdání holdu svým otcům a jejich smyslu pro oblékání bylo hlavní pohnutkou designérů značky GmbH. Oba totiž přišli do Evropy jako přistěhovalci s pocitem pýchy, že sem přináší velmi zvláštní způsob oblékání. Tak alespoň hodnotili kolekci a vzpomínku na rodinné počátky v Evropě Huseby a Isik.

To všechno je pak vedlo k rozšíření pánského zboží v rámci košil, vlněných plášťů a kalhot s vysokým pasem či dvojitým záhybem. Barvy a textury inspirovali muži z Blízkého východu a arabského dědictví, prozradil Huseby v zákulisí přehlídky. Množství zlatých a stříbrných detailů klade důraz na lesk, který je s kolekcí jednoznačně spjat.

Tesařský střih džínsů, džínové bundy těsné v pase a široké na ramenou ala motorkářský styl rovněž inspirovali turečtí teenageři svým typickým oblékáním. Kolekce je určitým posláním a sdělením tolerance mezi kulturami.

wwd.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram