Staronový fenomén pláténkových masek na obličej

Staronový fenomén pláténkových masek na obličej

Nebaví vás dlouhé nanášení běžných pleťových masek, nebo prostě jen ráda zkoušíte nové věci? Máme pro vás skvělý tip - látkové masky.

Co je to sheet mask a jak se používá?

Jde o látkovou pleťovou masku, která je máčená ve výživovém séru. Vyrábí se z látek jako papír, bavlna nebo z gelu. Jejich použití je mnohem jednodušší v porovnání s klasickými pleťovými maskami, které se na obličej složitě nanášejí a následně se smývají. Látkovou masku pouze přiložíte na obličej, kde ji necháte 20 - 30 minut působit, poté ji opět sundáte a je hotovo! Masky jsou vyráběny pouze v jedné velikosti, proto se doporučuje, přikládat je od čela a postupně přitisknout na zbytek obličeje, aby vám lépe seděly otvory na oči, nos a ústa. Sheet masks můžete používat, jak často chcete. Doporučeno je ale aplikovat ji 3x týdně, je však možné ji využít i každý den pro intenzivní péči.  

K čemu jsou dobré?

Celá látka se namáčí v séru, které obsahuje množství prospěšných ingrediencí, jako je například kyselina hyaluronová, aloe vera, vitamín c a další. Látka, která sérum obsahuje, zabraňuje rychlé dehydrataci a prodlužuje dobu, během které se živiny vstřebávají hluboko do pleti. Výsledky předčí běžné pleťové masky již během prvního použití. Látkové pleťové masky vyživují pleť a na rozdíl od tekutých masek pokožku nevysušují. Pláténkové masky slouží k vyživení pleti, k vyčistění či zbavení suché kůže je proto lepší využít běžné pleťové masky.

látková maska

Kde se látkové másky vzaly?

Fenomén sheet masks pochází z Jižní Koreje, která je známá svou tradiční kosmetikou. Dnes se masky používají po celé Asii a postupně přepisují dějiny pleťových masek i v Evropě a USA. Na popoularitě získávají velmi rychle, i díky mnoha celebritám, které je často zmiňují na svých sociálních sítích. Podle nedávných výzkumů se prodej látkových pleťových masek za poslední dobu zvýšil o 60 %, a tak válcují ostatní kosmetické produkty.

Kde sheet masks seženete?

Pláténkové masky již seženete v podstatě v každé drogerii nebo online obchodu. Jejich cena se pohybuje v poměrně široké relaci, v závislosti na značce a použitých materiálech. Pleťové masky se většinou prodávají v balení po jednom a každá je určena pouze k jednomu použití. Dražší masky jsou většinou hydrogelové, levnější naopak častěji využívají papír. Kvalitní sheet masks nabízí například Lancôme, které nabízí hydrogelové masky Advanced Génefique Hydrogel Melting Masks, jejichž cena se pohybuje okolo 300 Kč. Levnější sheet masks jsou například Garnier SkinActive Moisture Bomg Tissue Masks, jejichž cena se pohybuje okolo 50 Kč. 

Masky

vogue.co.uk, garnierusa.com, orgaid.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram