Versus Versace s grafickými potisky a recyklovatelnými materiály

Versus Versace s grafickými potisky a recyklovatelnými materiály

Recyklace textilií, grafické popisky, nejednotná kolekce a známé jméno stojí za jarní kolekcí 2019.

Versus Versace je speciální oděvní linkou značky Versace a v roce 2019 oslaví své 30. narozeniny. V roce 1989 ji založil Gianni jako dárek pro svoji sestru Donatellu. Tehdy značku otevírala její první jarní kolekce, ve které se objevily ručně malované nápisy a ty provázely i nové ztvárnění loga Versus Versace. Návrhářské duo, které mělo kolekci na starosti, si nedělalo starosti s odkazem, který za sebou jméno Versace má, ale pustili se do díla tak, jak jim přišlo přirozené a aktuální.

Proto v těchto kolekcích můžeme vidět i dnes vintage styl, zároveň také luxusní modely. Versus Versace směřuje k tomu, že si tuto kolekci můžete obléct naprosto kamkoliv. Navrhuje totiž kombinaci sportovních i pracovních modelů. „Vytvořili jsme kolekci jako sestavu jednotlivých modelů,“ zmínil se mluvčí designerského týmu. „Každý kus mluví sám za sebe. Nemusí dohromady vypovídat celý příběh.“ Kolekce je velmi individualistická, některá média značku nazývají až zbytečným rozmarem.

„Vždy se vracíme k pojetí reality. Ke skutečnému oblečení, které by se mělo každý den oblékat,“ doplnil jeden člen týmu. Proto v kolekci najdeme mini šaty s gotickými potisky, maxi mikiny i úzké džíny. Pro pány pak sportovnější pojetí s běžeckými botami, nylonové šortky, sportovní soupravy ale také úzké džíny, džínové bundy i bombery.

Značka pro své modely používá jednotné materiály. Jakmile je použito hedvábí, už na šatech nenajdete nic než hedvábí. Stejně tak s polyesterem či bavlnou. „Je to jediný způsob, jak lze textilie zcela recyklovat.“

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram