Xiaomi Mi Band – chytrý náramek za pár korun

Xiaomi Mi Band – chytrý náramek za pár korun

Čínská společnost Xiaomi útočí na konkurenci nejen cenově dostupnými smartphony, ale nyní nově i chytrými náramky za více než příznivé ceny.

Je tomu jen pár týdnů, kdy čínská společnost Xiaomi odhalila své nové produkty. Vedle mobilního telefonu Xiaomi Mi 4 vyrazil čínský dravec do konkurenčního boje s chytrým náramkem Xiaomi Mi Band.

Srdcem příslušenství podobného třeba Nike FuelBand je drobný modul s elektronikou umístěnou do obalu s hliníkovým povrchem a namísto digitálního displeje ztělesňuje indikaci událostí trio drobných diod. Modul bude uložen v běžném silikonovém řemínku, ale i v různých barevně zajímavějších a módních náramcích, jejichž cena by neměla přesáhnout 400 Kč.

Mi Band je odolný proti vodě a prachu. Disponuje ale také i baterií, která by měla umožnit provoz v pohotovostním režimu až po dobu 30 dní. Mi Band dokáže vyhodnocovat různé sportovní fitness aktivity a také monitorovat spánek. Jedinou nevýhodou je, že náramek samotný je prozatím určen jen pro telefony Xiaomi, ale budeme doufat v brzkou změnu a rozšíření pro Android. 

 

Zdroj: bbc.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram