Amy Arbus vystavuje v Praze módní trendy 80. let

Amy Arbus vystavuje v Praze módní trendy 80. let

Jak se vyvíjela móda v ulicích New Yorku 80. let, kterou se nechala inspirovat i řada módních návrhářů, nám odhaluje unikátní výstava Amy Arbus.

Do české metropole zavítala světoznámá umělkyně Amy Arbus. Respektive její unikátní sbírka fotografií zachycujících módní trendy 80. let.

Zatímco ulice tehdejší Prahy plnila nudná šeď, Amy v ulicích New Yorku a zvláště pak ve čtvrti East Village vyhledávala výrazné barvy a extrémní modely, které prezentovala na více jak pěti stech snímcích publikovaných v časopise Village Voice.

Na svých snímcích zachytila nejvlivnější módní ikony, umělce a performery, návrháře, hudebníky, stylisty, tvůrce graffiti a hipstery. Před objektivem Amy Arbus dokonce stanula i řada známých osobností jako Madonna, Anna Sui, Joey Arias, Susanne Bartsch a Phoebe Lègére nebo skupina The Clash.

Netrvalo dlouho a svou prací americká fotografka začala inspirovat i samotné tvůrce tehdejší módy, kteří na ni reflektovali. “Jednoho dne jsme si uvědomili, že velcí návrháři sledují lidi v mé rubrice a hledají tu inspiraci pro své módní značky,” říká fotografka.


 
 

Pohled do ulic New Yorku 80. let a nově vznikající módní trendy se nyní otevírá i nám díky unikátní výstavě s názvem ON THE STREET 1980–1990, která se koná od 19. 6. do 6. 9. 2015 v Leica Gallery Prague.

 

Zdroj, Foto: Leica Gallery Prague

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram