Dnes se jízdě na koloběžce meze nekladou, zkuste ji i vy!

Dnes se jízdě na koloběžce meze nekladou, zkuste ji i vy!

Přichází revoluce jménem koloběžka! Stylové koloběžky se v poslední době stávají trendem nejen jako levný dopravní prostředek ve městech ale také v turistice a sportu.

Kdo by se snad domníval, že jízda na koloběžce představuje pomalý a namáhavý pohyb, ten by byl na velkém omylu. Na koloběžce můžete klidně dosáhnout rychlosti vyšší než 40km/h a současně šetříte klouby a záda.

Koloběh je dnes již seriózním sportem, který má dokonce vlastní světová mistrovství. A proto i koloběžky zažívají velký boom především pokud mluvíme o výrobních technologiích, kvalitním provedení a stylovém designu.

Podívejme se společně na ty nejzajímavější koloběžky našich největších výrobců, kterými jsou Kostka a Mibo.

Pro maminky s dětmi
Koloběžku dnes na přepravu svého dítěte používají desítky maminek. Nejoblíbenější je jistě koloběžka Express Top s dětskou sedačkou, která je rychlá, bezpečná a stabilní i pro lehký terén. Mohou na ni jezdit děti od 12 let a dospělí do 200 cm. Váží pouze 9,5kg, má integrovaný stojan a zvonek.

Pro převoz vašich dítek do školky či k babičce je tu také skládací model Mastr NEW TOP. Tato koloběžka má kromě dětské sedačky také cyklokoš, což je ideální pro menší nákupy. Výhodou koloběžky je už jen fakt, že převoz dítěte je mnohem rychlejší než s kočárkem. Svižnost a jednodušší manipulace ji dává navrch před jízdním kolem. Navíc děti se přitom baví a maminka jízdou sportuje!

Elegantně ve městě i v přírodě
Dokonalou koloběžkou pro městský provoz je koloběžka KOSTKA REBEL, která v pomyslném koloběžkovém nebi drží váhové prvenství. KOSTKA REBEL se svojí vahou 5,4 kg je skladná, flexibilní a rebelsky živá. Do bílých elegantních řídítek je vsazena funkční brašnička, do které je možné uschovat nejen větrovku s peněženkou a pod svrchní průhlednou fólií mobilní telefon, ale spoustu dalších nezbytných doplňků, které jsou k jízdě potřeba. Barevné provedení odráží celkovou designovou lehkost a vyváženost.

Koloběžky s geometrií HILL jsou univerzální koloběžky pro dospělé i pro mládež. Na hravé a obratné koloběžce KOSTKA HILL je možné podniknout kratší i delší turistické výlety, vedené po zpevněných i nezpevněných cestách. Díky svým menším rozměrům dobře poslouží i v přeplněném městském provozu.

Vynikající jsou také skládací modely, například z TOP řady od Mibo. Tyto univerzální cestovní koloběžky si pro svoji skladnost vozí mnoho lidí sebou na dovolenou, na večerní projížďky kolem moře, na zkrácení dlouhého času svých dětí či na dopravu pro menší nákupy.

Pro městský provoz jsou vhodné koloběžky s celkově menší geometrií a menšími průměry kol - 20" nebo 16". Jsou skvěle ovladatelné a mají o něco větší možnost nášlapu.

Dlouhé výlety a turistika
Koloběžka KOSTKA TOUR je díky svým jízdním vlastnostem předurčena pro turistické výlety a to i po nezpevněných cestách. Přední 26 palcové kolo zvyšuje průjezdnost terénem. Výhody dokonalého jízdního pohodlí oceníte zvláště při delších výletech.

Pro dlouhé výlety a turistiku jsou ideální také koloběžky s nadstandardní výbavou, jako je koloběžka Express TOP či Geroy TOP. I pro dlouhé výlety je tu skládací koloběžka Royal.
Na dlouhé cesty a rychlou jízdu jsou vhodnější koloběžky s celkově větší geometrií a s 26" nebo 28" předním kolem. Velké přední kolo velmi dobře vede stopu, ovšem částečně na úkor ovladatelnosti.

 

Sportovní koloběžky pro náročné
Mezi sportovní koloběžky pro náročné bychom zařadili koloběžky vhodné ke sjezdu v těžkém terénu – downhill. K tomu je dobré volit koloběžky opatřené plášti s hrubým vzorkem, případně odpruženou vidlicí a rozšířeným nášlapem.

Jedná se především o koloběžku KOSTKA RACER, ale jistě si vyberete i z modelové řady PRO od Kostka či TOP od Mibo, kde se dokonale snoubí technologická vyspělost s elegancí i v těch nejmenších detailech.

Silniční závodní koloběžka
Pro závodní koloběh je určená Koloběžka Racek s revoluční koncepcí rychlé silniční. Všimněte si typických cyklistických řídítek pro maximální pohodlí během závodu. Koloběžka je poměrně lehká, díky lehkému ocelovému rámu.

Terénní horská koloběžka
Terénní horská koloběžka Dextro je určená pro půjčovny horských středisek. Jedná se o koloběžku pro velmi těžký terén. Zamiluje si ji každý příznivec dirty freeride -  sjíždění lyžařských středisek v letních měsících.

Zábava s psím spřežením
Naprosto perfektní jsou také koloběžky určené pro mushing či vedení psa.

 

Koloběžky na MUSHING jsou opatřeny pružným adaptérem a plášti s hrubým vzorkem pro bezpečnou jízdu terénem a snadnější ubrždění psa. Koloběžky určené pro mushery (aktivní pejskaře) mají rozšířený nášlap, který umožňuje stání snožmo.

Trošku adrenalinu s koloběžkou pro free style
Nesmíme opomenout freestyle modely koloběžek. Freestyle modelem určeným pro akrobatické triky a jumping ve skateparku je koloběžka Rival Plain. Pro triky a street jumping zase sáhněte po rreestyle silničním modelu Rival Full.

Pracovní pomocník
Existují dokonce i tovární koloběžky, ideální pomocníci ve výrobních halách a obchodních centrech. Nejen servisní průmyslová trojkolka Monto, ke které můžete přidat i bezpečnostní prvky, ale i koloběžka Crazy vám pomohou při servisní a maloobjemové přepravě.

Pro skutečné koloběžkové "fajnšmekry" je k dispozici také celá řada nejrůznějších doplňků od gelových rukojetí, držáků na lahve, přes nejrůznější brašny a cyklosedla až po tachometry.

Vašim požadavkům se meze nekladou. Pokud chcete, aby vaše koloběžka byla opravdu originální a jedinečná, můžete si ji nechat vyrobit na zakázku u Václava Pechra. Věříme, že do budoucna se podaří společnosti Mibo vyrábět právě tunning koloběžky alla Pechr nejen na zakázku.

Koloběžka je jednoznačně skvělé tréninkové zařízení nejen pro letní přípravu zapálených lyžařů a běžkařů. Vždyť i náš reprezentant Lukáš Bauer trénuje právě na koloběžce.

Koloběžka je fenomén, který se stále více prosazuje jako skvělý pomocník i zdravý a zábavný životní styl.