Emilio Pucci se na Podzim 2015 obrací k sportovnímu i western stylu

Emilio Pucci se na Podzim 2015 obrací k sportovnímu i western stylu

Prává duše italské módy ožila společně s podzimní kolekcí Emilio Pucci naposledy pod taktovkou Petera Dundase. Probouzí se zde spotovní styl, western i ženská něžnost. 

Kolekce Podzim/Zima 2015-2016 je poslední kolekcí návrháře této značky Petera Dundase. Příčinny jeho odchodu nejsou jasné, takže nezbývá než nechat prostor spekulacím. Možná se vrátí zpět ke značce Roberto Cavalli, ale v dnešní době nás to nemůže už vůbec překvapit, jelikož přesuny módních návrhářů se po pár letech staly běžnou skutečností. 

Do své konečné kolekce tedy zakomponoval vše, co dle jeho pohledu do módy patří. Proto tu nechybělo hned několik stylů, které ve vzájemné kombinaci nefalšovaně odrážejí duši italské módy - různostylovou a rozhodně ne podlehající jakýmkoli konvencím! Začátek přehlídky byl tvořen černobílými geometrickými až iluzivními vzory. Pak vešly modelky oděné do městských modelů doplněných o červenou barvu a kožešinu. Na oversized svetrech se objevily ilustrace a na šatech zase ombré přechod. 

Mezi 61 modely jsme měli možnost zahlédnout i ty žensky laděné - šaty z elegantního šifónu nebo noblesní krajky. Stejně tak jako pár modelů z průhledné prosvítající látky. Klasicky ženské provedení ale Dundas předvedl pomálu. Z větší části přehlídku plnily modely kožených minisukní, vínových dlouhých kardiganů, semišových kalhot nebo květinových potisků. 

Již teď je jasné, že příští sezónu můžeme očekávat kolekci v rozlišném rukopisu. Bude to jistě skvělá změna. A i přesto, že podzimní kolekce 2015 byla tak trochu rozporuplná, nikdo Peterovi nemůže vzít, že jeho čas strávený se značkou Emilio Pucci byl po většinu času hvězdný! 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram