Fiat 500 Couture Edition od Rona Arada

Fiat 500 Couture Edition od Rona Arada

Italská automobilka představuje svou trilogii limitované edice legendárního Fiata 500 Couture s vlastnoručním podpisem umělce.  

Italská automobilka FIAT představila svůj legendární model 500 ve zcela novém na zakázku ušitém kabátě. Výsledkem limitované edice Fiat 500 Couture, na jejímž vzniku se vlastní rukou podílel izraelský umělec a architekt Ron Arad.

Kolekci vozů Fiat 500 Couture Edition otevírá model pětistovky pro rok 2015, který vzdává hold původnímu a mnohem menšímu vozu z roku 1957, jehož obrys zdobí obě strany vozu v černém metalickém laku. Dokonce zde nechybí ani vlastnoruční umělcův podpis po vzoru Pininfariny, který poněkud sofistikovanějším způsobem zdobil karoserie supersportů Ferrari a mnoho dalších.

 

Co by to ale bylo za trilogii, kdybychom nezmínili i zbylé dva vozy, a sice Fiat 500 Comics a Camouflage. Dvoubarevný Comics, jehož horní polovina včetně střechy v sytě žluté barvě, která volně navazuje na spodní černou část, je dozdoben jednoduchým stehem. Oproti tomu Camouflage se snaží zaujmout maskováním v černé a šedé barvě se zrcátky v reflexní žluté.

Pro ty, kterým nad těmito zábavnými autíčky srdce zaplesalo, je tu skvělá zpráva. Fiat 500 Couture totiž v listopadu letošního roku dorazí na evropský trh, kde se bude prodávat společně se svou věrnou kopií v měřítku 1:18.

 

Zdroj: FIAT

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram