Jak kombinovat psaníčka a lodičky

Jak kombinovat psaníčka a lodičky

Nepsané pravidlo stejné barvy lodiček i psaníčka je již dávno pasé. Když tedy nemáme žádná pravidla, znamená to, že můžeme chaoticky kombinovat, co nás napadne?

Takhle přesně to také není. I když již dávno není striktní podmínkou, mít stejnou barvu kabelky i obuvi, jinak byste se dopustila společensky znevažujícího faux pas, je pravdou, že cokoliv k čemukoliv také nepadne.

Hlídejte si jednotlivé odstíny

Držte se odstínů konkrétních barev. Máte-li tedy například hnědé lodičky, můžete k nim kombinovat béžové, hnědé nebo i například vínové psaníčko. Jde o to, aby si barvy byly v barevném spektru blízké a vzájemně se „netloukly“. Například béžové lodičky jsou hodně univerzálním kouskem, který využijete prakticky kamkoliv, ať už se chystáte na ples nebo na formální večeři.

Černá kombinace nikdy neurazí

Černé lodičky a černé psaníčko opravdu nikdy nevyjdou z módy, a ať už vás daná situace překvapí sebevíc, rozhodně budete mít v šatně dvojku, která vás vždy zachrání. Takže v tomto případě, černá je dobrá!

Protiklady se přitahují. Ale jen někdy!

Je libo červené lodičky a černé psaníčko? Nebo třeba žlutou vs. zelenou? A co modrá a růžová? Ani výrazných kombinací se nemusíte bát! Některé barvy se doslova přitahují, u jiných snad na první pohled poznáte, že jednoduše neladí. Pokud nepoznáte, honem se běžte zeptat prodavačky, nebo své kamarádky.

Zlatá dobrá klasika

Ať už jsou nepsaná pravidla jakákoliv, když si nevíte rady, pořiďte si jednoduše obuv i kabelku v jedné barvě. Podle nás je to stále srdcová záležitost, která neztrácí svůj šmrnc.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram