Jak zrychlit svůj metabolismus?

Jak zrychlit svůj metabolismus?

Rychlý metabolismus je snem většiny z nás. Aby se vám tento sen splnil, stačí malinko pozměnit váš životní styl a hlavně stravovací návyky. Ptáte se jak?

Říkáte si, že rychlý metabolismus je jen šťastnou náhodou, která vás ne a ne potkat? Nyní s tím můžete něco udělat. Inspirujte se našimi tipy na nastartování přirozeného spalování a urychlení metabolismu našeho těla.

1. Více než 1200 kalorií denně

I když se to zdá nelogické, je prokázáno, že pro metabolismus a správné spalování, což vede i ke snížení váhy, je lepší jíst více, než méně. Pro středně aktivní životní styl, potřebuje naše tělo příděl 1400-1700 kalorií denně. S menším množstvím nemůže náš metabolismus fungovat efektivně. Pokud vaše tělo přijímá méně kalorií, přejde do "režimu hladovění" a ukládá všechny kalorie, co může. Samozřejmě to neznamená, že se máte přecpávat těstovinami a podobně. Měli byste se ujistit, že kalorie získáváte z výživných složek pokrmů, jako jsou luštěniny, rostlinné tuky, avokádo či olivový olej a libové maso.

2. Posilujte

Říká se, že metabolismus nejlépe nastartujete během. Ano, opravdu spaluje kalorie, ale v poslední době se za nejefektivnější způsob, jak zrychlit váš metabolismus považuje posilování.  U vzpírání lehké zátěže je základem rytmické opakování. Posilováním se syntetizují bílkoviny a tím i rychleji spalují kalorie. Pamatujte si, že čím více svalové hmoty máte, tím více spálíte kalorií při odpočinku, stejně jako při cvičení.

3. Stále v pohybu

I ti z nás, kteří mají sedavou práci, třeba někde v kanceláři, mohou mít během dne dostatek pohybu. Musí jen využít každou příležitost, kdy mohou vstát od stolu. Například jít si do automatu pro vodu či kávu, místo výtahu jít po schodech a hlavně nelenit při domácích pracích.  Pořádný úklid domu s vaším metabolismem jistě pohne.

4. Dejte si Fucus

Mořská řasa Fucus vesiculosus, česky Chaluha bublinatá, je známá pro své pozitivní účinky působící na organismus. Používá se při potížích s močovým měchýřem, při revmatismu, otylosti a zmírňuje obtíže s nadýmáním. Obsahuje kyselinu alginovou, beta-karoten, jód, brom, draslík, éterické oleje a mnoho dalších minerálních látek, které přispívají k urychlení metabolismu. Nejčastěji se konzumuje ve formě čaje.

5. Nebraňte se octu

Podle nejnovějších nutričních studií bylo zjištěno, že kyselina octová, která je obsažena v octě a dává mu jeho charakteristickou štiplavou chuť, napomáhá rozkládat a spalovat tuky v těle. 

6. Jezte Ryby

Ryby jsou všeobecně řazeny mezi dietní pokrmy. Ryby bohaté na omega 3, jako je makrela, losos a pstruh navíc pozitivně působí na činnost štítné žlázy a stejně jako ocet napomáhají rozkládat tuky.

7. Střídejte to

Rychlý metabolismus je v podstatě založen na myšlence, že tělo je zvyklé jíst, trávit a spalovat stále stejná jídla. Aby metabolismus dělal co má, je vhodné neomezovat se na jednu nutriční složku. Jeden den si dejte na bílkoviny bohaté jídlo, další den sáhněte po zdravých sacharidech a nezapomeňte na nějaký ten tuk. Vyvážená strava je základ.

8. Mléko a mléčné výrobky

I mléko a mléčné výrobky vám mohou skutečně pomoci zhubnout, pokud je budete konzumovat s mírou. Mléčné výrobky obsahují nikotinamid ribosid a vitamín B3, který je dalším pomocníkem při spalování tuků.

9. Meloun je spalovač

Meloun se stává stále více oceňovanou cestou ke štíhlé linii. Je chutný, osvěžující, obsahuje minimum cukru a díky obsaženým živinám pomáhá syntetizovat bílkoviny. Meloun také skrývá arginin a aminokyselinu, která pomáhá tělu spalovat tuky a zabraňuje hromadění lipidů.

10. Jezte bio

Říká se, že mnoho pesticidů a konzervačních látek, jako jsou dusičnany a sírany zpomalují metabolismus, neboť ucpávají trávicí systém. Proto bychom měli jíst biologické potraviny i s ohledem na naše zdraví a vhled naší postavy.

Zdroj: swide.com, google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram