Kabátová smršť jako hlavní prvek londýnského street stylu

Kabátová smršť jako hlavní prvek londýnského street stylu

Týden módy v Londýně utichl již před několika dny. Pojďme se k němu ale ještě vrátit a společně se podívat na nejnápaditější outfity, které byly zachyceny v ulicích tohoto velkoměsta.

Uběhlo jen několik dní od doby, kdy jsme se nechali unášet na vlně inspirace přímo z New York City. Další týden v kalendáři znamenal zelenou pro Londýn, módní nadšenci vypilovali své outfity k dokonalosti a vešli do londýnských ulic.

Londýn, tradiční a konzervativní, se pro tentokrát poměrně odvázal. Jestli za to mohlo krásné slunečné počasí či nádherné kolekce britských módních návrhářů, to už se nejspíš nedozvíme. Hlavní ovšem je, že se pouličním fotografům podařilo zachytit stylové osobnosti s více než špetkou vkusu.

Většinu outfitů definuje dlouhý kabát, a to v jakémkoli barevném provedení či střihu - limetkový i červený, s velkými kapsami, ležérně stažený v pase šňůrkou, s výrazným zvířecím potiskem a přepásaný, doplněný o velké výrazné knoflíky. Jak už je to pro Londýn typické - ani letošek se místní chladný únor neobešel bez záplav kabátkového šílenství.

Kabáty často střídala vypasovaná saka a džínové bundičky. Jakmile se oteplilo, ulice zaplavily barevné sukně ke kolenům, široké culottes, vysoké kozačky i sportovní tenisky, nápadná psaníčka a také monochromatické celky - kalhoty či sukni doplnilo již zmíněné sako nebo kratší kabátek, pod který se schoval lehký svetřík tělové barvy.

vogue.co.uk, elle.com, wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram