Kosmetické úpravy pro dokonalé pozadí

Kosmetické úpravy pro dokonalé pozadí

Řada žen je nespokojena se vzhledem svého pozadí. Některé si ho nechávají zmenšovat jiné zvětšovat. Operace hýždí jsou ve světě čím dál žádanější, ale je tomu tak i u nás?

Kosmetické úpravy hýždí mají velkou tradici ve státech Jižní Ameriky a jejich obliba stále roste. Obliba operativního zkrášlení pozadí roste také ve státech Severní Ameriky a to díky světoznámým „zadečkům“ celebrit jako jsou Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Beyoncé, Coco Austin, Eva Mendes a další.

Zatímco v Evropě si nechávají ženy pozadí spíše zmenšovat nebo tvarovat, v Americe si ho stále častěji nechávají různými, a to často i nelegálními způsoby, zvětšovat a to někdy až do bizardních velikostí a tvarů. V roce 2012 byla estetická operace hýždí neboli gluteoplastika dokonce jednou z nejžádanějších estetických operací v Americe.

Jaké jsou možnosti gluteoplastiky u nás?
U nás je nejčastější operací tvarování pozadí a přilehlých oblastí liposukce. Možností a druhů liposukce je celá řada. Je možné aplikovat liposukci klasickou, vibrační, tumescentní, ultrazvukovou, laserovou a další. „Nejvíce se setkáváme s podkožními nadbytky na zevní straně stehen, při kterých se pozadí jeví jako velmi široké. Na dojem z tvaru hýždí má vliv i tvar a objem podkožního tuku v oblasti boků. Vymodelujeme-li liposukcí tyto krajiny, pak je dojem ze zadečku úplně jiný,“ říká uznávaný plastický chirurg MUDr. Libor Kment z kliniky plastické chirurgie Esthé.

Odsávání tuku přímo z hýždí není tak obvyklé a musí být provedeno s velkou opatrností, aby při nadměrném úbytku podkožního tuku nedošlo k povolení a poklesu kůže a tím i celého pozadí. Pro tuto oblast jsou nejvhodnější takové liposukční metody, které podporují retrakci kůže, jako je ultrazvuková liposukce Vaserlipo a nebo třeba laserová liposukce. Ty je však možné provést jen u mladších žen s pevnější a elastickou kůží.

„Při povolené kůži je nutné provést její redukci a to buď excisí kůže (operativním odstraněním) v dolní části hýždí, kdy je jizva schována v rýze pod zadečkem nebo je možné excidovat kůži nad hýžděmi a v dolní části zad,“ vysvětluje MUDr. Kment.  Touto excisí se odstraní volná nadbytečná kůže, ale může být proveden i lift (vytažení) hýždí směrem vzhůru. Tyto operace je samozřejmě možné kombinovat i se současným tvarováním pomocí liposukce.

Zvětšení pozadí není u nás tolik žádané na rozdíl od jihoamerických zemí. České ženy rozhodně nestojí o velké plné zadky. Objem si nechávají upravit jen ženy s plochým či pokleslým pozadím, s vrozenou nebo získanou asymetrií či deformitou hýždí.

Zvětšení je možné jednak vlastním tukem (fatgrafting), což je metoda čím dál tím více populární. Ideální je pro pacientky, které primárně potřebují liposukci, při níž odsajeme tuk například z boků nebo ze zevních stehen, případně z jiných oblastí těla a odsátý tuk po zpracování aplikujeme téměř po kapkách do podkožního tuku nebo i svalu hýždí,“ popisuje hojně využívanou metodu doktor Kment z kliniky Esthé. Výhodou fatgraftingu je využití vlastní tkáně, která je snášena bez komplikací. Nevýhodou je potřeba relativně velkého objemu tuku, který nelze získat u každé pacientky a také to, že se tuk z velké části vstřebává. To může být 30% - 70% aplikovaného tuku, a proto je většinou potřeba zákrok ještě opakovat.

Plné pozadí je ideálem především v Brazílii. A po této zemi nese jméno i metoda Brazilský lift hýždí, kdy se odsaje tuk z boků, liposukcí se modeluje horní část hýždí i boků a tuk se současně aplikuje do pozadí.

„Další možností je implantace silikonového implantátu. Jedná se o obdobu zvětšování prsů. Speciální gluteální implantát se umísťuje z tenkého řezu mezi hýžděmi obvykle do prostoru mezi hýžďovými svaly,“ přibližuje u nás minimálně využívanou metodu MUDr. Libor Kment. Výhodou je okamžitý efekt a dosažení relativně velkého objemu během jednoho zákroku. Nevýhodou jsou rizika spojená s implantací cizího tělesa, jako jeho opouzdření, pooperační krvácení, infekce nebo posunutí implantátu.

                 

Výplň injekčními přírodními nebo syntetickými materiály není příliš běžná vzhledem k velkému objemu potřebné látky, a tím i vysoké ceny, ale i rizikům spojených s aplikací těchto látek difúzně do tkáně. 

Zadek je spolu s prsy na ženském těle nejobdivovanější partií, a pokud se rozhodnete pro estetickou operaci, je třeba věnovat možnostem chirurgických úprav dostatečnou pozornost. Bohužel není úprava tvaru a velikosti zadečku často tak jednoduchá, jako estetická úprava prsou.

Zdroj: Orca Agency
Foto: Esthé, google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram