Mladí návrháři na London Fashion Week

Mladí návrháři na London Fashion Week

I tuto sezonu se na London Fashion Week kromě známých návrhářů představí také několik mladých talentů, o kterých jste zatím možná ještě neslyšeli, ale brzy o nich nejspíš uslyšíte velice často.

Pojďte se proto s námi podívat blíže na tvorbu alespoň 5 těchto designérů z nové generace.

Absolventka London College of Fashion Ryan Lo, která teprve v příštím týdnu oslaví 25. narozeniny, označila svoji kolekci inspirovanou Carrie Bradshaw jako hravou a dívčí, přestože tentokrát poprvé pracovala s kalhotami a sukněmi šikmého střihu.

Sedmadvacetiletá Francouzka Faustine Steinmetz nejraději pracuje se všemi typy příze a právě obchody s přízí jsou pro ni vždy největší inspirací. I nápad na novou kolekci plnou luxusních ručně šitých modelů zřejmě vznikl právě tam.

Vůbec nejmladší designérku Cassandru Verity Green, která tvoří pod značkou CVG, při práci na nové kolekci ovlivnil známý sci-fi film Barbarella ze 70. let. Její originální modely si oblíbila dokonce samotná Lady Gaga.

Helen Louise Lawrence z Newcastlu miluje pleteninu, ale modely z kolekce SS 2015 jsou výhradně z bavlny. Velmi ráda střídá tvrdé a měkké textury a tentokrát se pustila také do zvláštních berevných kombinací inspirovaných anglickým malířem Garym Humem.

Poslední z představovaných návrhářek Danielle Romeril nejprve studovala psychologii a politologii, ale dobře, že si to nakonec rozmyslela. Její nová divoká kolekce je inspirována výletem do pohoří Wicklow nacházejícím se v jejím rodném Irsku.

 

Faustine Steinmetz

Zdroj obrázků: vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram