O GRACE'N'GLAMOUR s Veronikou Bijok

O GRACE'N'GLAMOUR s Veronikou Bijok

Přinášíme vám rozhovor s českou módní návrhářkou dámské módy Veronikou Bijok, která představila své nápadité modely a především nádherné šaty se zajímavými detaily v rámci módní prodejní výstavy GRACE'N'GLAMOUR.

Po kolikáté jste se účastnila prodejní akce G´n´G?
Poprvé.

V čem je pro Vás tato akce odlišná od ostatních prodejních akcí a marketů?
Líbí se mi, že akce je počtem vystavovatelů menší a proto si ji podle mého návštěvníci více užijí. Mají více prostoru zastavit se u každého návrháře a v klidu si prohlédnout a vyzkoušet nabízené produkty.

Jakou kolekci jste na G´n´G prezentovala? Co Vás při její tvorbě inspirovalo?
Před časem jsem v malebném francouzském městě Nantes objevila malý, nenápadný obchůdek plný historických pokladů. Vzácné staré krajky mne oslovily natolik, že jsem neodolala a musela si alespoň některé z nich koupit. Inspirovaly mne totiž k vytvoření této diplomové práce. Krása krajek zvýrazněná podmanivou atmosférou starobylého, atlantským větrem provívaného města, mne přivedla k přemýšlení nad tím, co s námi ženami v průběhu posledních sto let provedl proces emancipace. Ve své práci se pokouším zastavit uspěchaný čas a najít spojení mezi odkazem krajek z počátku 20. století a něžnou, křehkou a přesto stále silnou duší žen.

Kde jinde je možné vidět/koupit Vaše produkty?
V showroomu na adrese Vítkova ulice, Karlín.

A jaký máte názor na současnou situaci tuzemské módní scény? Myslíte, že se u veřejnosti zvyšuje zájem o lokální autorskou tvorbu i ochota zaplatit za takový produkt větší finanční obnos?
Myslím, že pomalu, ale jistě se situace zlepšuje. Jen musíme dát lidem čas, aby našli odvahu oblékat originální oděvy, ve kterých najdou pohodlí a sebevyjádření.

Zdroj: Veronika Bijok a Móda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram