Omlazený Oscar de la Renta v podzimní kolekci 2017

Omlazený Oscar de la Renta v podzimní kolekci 2017

Po smrti de la Renty si jeho značka prochází mnohými změnami. Ta poslední ovšem přináší rozpaky.

Po náhlém úmrtí návrháře v roce 2014 a dosazení na jeho místo Petera Coppinga, dvojice Laura Kim a Fernando Gracia, kteří s návrhářem spolupracovali několik let, opustili značku. Po poměrně nečekaném odchodu Coppinga byli přivoláni zpět a podzimní kolekce 2017 je jejich první. Hned na první pohled není těžké říci, že značce vdechli moderní nádech a mladistvý duch. Ptát se ovšem můžeme, zda to Oscar de la Renta potřebuje?

Přehlídku otevřely černo-červeně laděné modely s doplňkovou bílou. Byly minimalistické, bez krajek, zdobení i doplňků. V polovině padesátky modelů už se zdálo, že kolekce graduje a bude se dál ubírat více tradiční cestou, na níž jsme byli u amerického módního domu vždy zvyklí. Tento dojem jsme nabyli s širokou vyztuženou sukní nad kotníky. Ta se v kolekci objevila třikrát a pak naděje vyhasla. Až do konce pokračovala přehlídka v duchu prvních modelů - tedy žádné květinové aplikace, žádné vyšívání, minimum řasení a kromě zvýrazněné linie pasu žádný důraz na ženskou postavu.

Ani na konec nepřišel wow efekt. Žádná pompézní večerní róba ani romantické svatební šaty. Laura a Fernando milovníky Oscar de la Renta zklamali. Zatímco u zakladatele každá další kolekce překvapovala a nebylo jisté, co nového a zároveň skvěle tradičního a návrháři signifikantního přinese. Podzim/Zima 2017-2018 se zapsala jako minimalistická, občas barevně pěkně divoká (oranžová s růžovou a tyrkysová s trávovou) a tak nějak jiná

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram