Opalovací krémy, oleje a spreje - vyberte si ten správný pro léto 2016

Opalovací krémy, oleje a spreje - vyberte si ten správný pro léto 2016

Někdo potřebuje vysoký ochranný faktor, někdo nižší, ale všichni bychom se měli mazat. A mýtus, že se pak neopálíme, už je snad nadobro vyvrácen, nebo ne?! Přinášíme tipy na opalovací krémy léta 2016.

Rozhodně není naším úmyslem mentorovat, ale používání opalovacích přípravků by nemělo být podceňováno. Nezapomínejte také, že domněnka o neopálení se po použití opalovacího krému je jeden velký, dávno vyvrácený mýtus. Opalovací přípravky mají v dnešní době naopak schopnost (hlavně pokud je v nich přidaný BetaKaroten) podpořit hezké opálení do hněda a bronzova, a jejich použitím předejdete mimo jiné i nepříjemnému začervenání kůže, svědění, pálení a následnému loupání se. Pokud jste na dovolené stále ve vodě a vaše pokožka s ní přichází do styku velmi často, doporučujeme pořídit si voděodolný opalovací krém, který odolá i vodnímu řádění. I přesto dermatologové doporučují krém opětovně použít po každém vykoupání. 

  
Vichy opalovací mléko 50+ 519 Kč ; Dermacol voděodolný fluid 50+ 256 Kč ; Bidoerma dětský opalovací krém 50+ 299 Kč

Pokud jste "stará škola" a děsí vás představa nekonečného roztírání hutného bílého krému, který i po několikaminutovém mnutí do kůže zanechává bílé stopy, zastavte... Takhle už to dnes nevypadá. Na výběr máte od opalovacího oleje (vhodného pro alergiky a lidi s velmi citlivou pokožkou na podráždění sluncem), klasického hutného krému, přes opalovací mléko, lehký sprej až k opalovacímu fluidu, který zanechává jen tenkou vrstvu, a i tak vaši kůži dokáže chránit. V neposlední řadě zmíníme i balzámy na rty s SPF faktorem, které se v plážovce rozhodně neztratí a makupy se zabudovaným SPF pro případ, že se i k vodě stále malujete. Pokud se na dovolenou teprve chystáte a ještě nemáte přípravky na opalování nakoupané, zkuste omrknout výhodná balení 1+1, která vás vyjdou levněji a zároveň ušetří starosti s vybíráním dalšího přípravku.  

  
Piz Buin fluid na tělo + na obličej 479 Kč ; Eucerin mléko na tělo SPF 30 + krém na obličej SPF 50 499 Kč ; Piz Buin opalovací sprej + urychlovač opálení 479 Kč

krasa.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram