Paříž zažila vrchol elegance ve street style během Haute Couture týdne

Paříž zažila vrchol elegance ve street style během Haute Couture týdne

Nikde jinde na světě se neobjeví tolik módně oblečených žen a mužů jako při přehlídkách vysoké krejčoviny renomovaných značek v Paříži. Styl byl přímo nakažlivý!

Nejvyhledávanější přehlídka: Dior

Každým rokem se objeví několik přehlídek, na které se touží dostat mnoho fashionistů. Jen ti vybraní však mají pozvání a mohou být její součástí. Tímto rokem vítězí na popularitě a prestiži přehlídka cirkusového formátu od Dior. Nikde jinde se nesešlo tolik slavných tváří z modelingu, filmu, módy a umění. Slavné ženy jako by se skoro domluvily, že si vezmou delikátní dlouhé šaty Dior v kombinaci s džínovinou, klasickým trenčkotem nebo sakem. Šik dámy byly obrázkem francouzského bezchybného stylu a půvabu.

Vkus u značky Giambattista Valli

Vkus a vytříbenost byla patrná i během návštěvy přehlídky Giambattisty Valli, kde hustě sněžilo. To však místní módní smetánku nezastavilo vypadat úžasně. Co je typické pro street style v Paříži? Nenásilné spojení starého a nového tón v tónu s dnešními trendy. K vidění jsou nadčasové šaty nebo doplňky od návrhářů nošené jejich publikem rok co rok. Pokaždé dokážou vypadat jinak. V tom je kouzlo luxusního zboží. Vysokou módu jako Haute Couture nevyjímaje.

Dojemný Valentino

Kolem přehlídky Valentino už bylo jasné nebe, a tak bylo i vidět, co krásného či bizarního si kdo oblékl.  Nepsaným pravidlem nebo uniformou byly elegantní variace s koženými doplňky pro profesionálky na poli módy. Mladší generace tíhla ke kůži na bundách, transparentním materiálům, výrazným nápisům na mikinách a rudé barvě. Vrstvení, loga a ledvinky zůstaly v popředí novodobých trendů. Často byla k vidění ruční práce na oděvech, která působila originálně.  Melancholická a sentimentální nálada přehlídky vyvolala u Valentina vlnu emocí. 

Zdroj; vogue.co.uk

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram