Silonky a punčocháče se stávají novým trendem v pánské módě

Silonky a punčocháče se stávají novým trendem v pánské módě

Silonky dnes již nepatří jen ženám. V minulosti to byla výhradně pánská záležitost a v posledních letech trend pánských silonek a punčoch zažívá obrovský boom. 

Když se řeknou pánské punčochy, vybaví se vám jistě historické období od renesance po rokoko, kdy punčochy byly nedílnou součástí pánského oblečení, nenosily je tedy ženy ale výhradně muži. A dnes se zdánlivě tento trend vrací.

Mluvíme-li o pánských silonkách, nemyslíme tím punčochy na křečové žíly, ale klasické silonky, které již v roce 2009 začala vyrábět společnost Unconditional. Říkalo se, že to bude jen okrajové zboží pro pár podivínů, jenže londýnští muži po nich šílí. A tak je do prodeje začaly začleňovat další a další značky, které přiznávají, že je o ně obrovský zájem.

Pánské silonky už nepatří jen hrdinům a tanečníkům baletu. V průběhu pěti let jejich prodej stále narůstá. V posledních letech dobývají dokonce slavná přehlídková mola  a skutečně se stávají součástí každodenního pánského outfitu, především v západní Evropě a Spojených státech, kde je najdete pod názvem mantyhose nebo pantyhose a vejde se do nich i muž o 120 kilech.

Samozřejmě nás napadá otázka proč?
A odpověď je jednoduchá: zahřejí, jsou pohodlné a vše drží na svém místě. Jsou praktické a navíc velmi módní. V zemích s chladnějším podnebím je muži nosí obvykle pod obleky, aby udrželi nohy v teple a jejich boky a stehna získaly pěkné hladké křivky. Podvlíkačky by asi pod oblek nebyly to pravé.

Barevné, ať už silonky nebo punčochy, či punčochové legíny jsou trendem, který ovládá spíše mladé módní nadšence. Nosí se jako sportovní pánský outfit, či jako doplňky dnes oblíbeného extravagantního looku.

Zajímavé jsou například punčochy od Emillia Cavallini, který vytvořil kolekci, díky níž se můžete sladit se svou partnerkou.

Je jasné, že muž, který nosí silonky, skoro vždycky odpoví ne, i když je má zrovna na sobě. A není divu, okolí může reagovat jakkoli a dotyčný si nechce podrazit svou mužnost. Proto kolikrát tají, že nosí silonky i před svou manželkou.

Proto ženy, neodsuzujte muže, za jejich kalhotové tajemství. A vy muži, teď můžete s pravdou ven, vždyť vlastně jdete s módou!

Zdroj: dailymail.co, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram