Svatba v zimě jako z pohádky

Svatba v zimě jako z pohádky

Zima, mráz a sníh nezní jako ideální čas pro vysněnou svatbu, ale opak může být pravdou. Zimní svatba je až pohádkově romantická. A hlavně sebou přináší mnoho výhod!

Je zima, začíná padat sníh, mráz kreslí nádherné obrazce na okna, zdobí skla aut a vše halí do svého křišťálového závoje. Jak elegantní a romantické! Nejen toto pohádkové kouzlo zimy a originalita láká stále více svatebčanů. Jsou to také výhody, které se s tímto období pojí, výhody, které vám ušetří hlavně peněženku!

Výhody svatby v zimě
Veškeré služby, které potřebujete k organizaci perfektní svatby, jsou mnohem dostupnější. Není zrovna svatební sezona a tak můžete sehnat fotografa, svatebního koordinátora, matrikářku i oddávajícího ve zvoleném termínu a za bezkonkurenční ceny. Navíc na vás budou mít více času, než je tomu v nabitých letních měsících, a tak vám budou moci věnovat více péče. 

To je velkou výhodou především u fotografů, kteří budou jistě nadšeni z možnosti nafotit vám svatební album venku. Proto je dobré zvolit ke sňatku místo plné romantických zákoutí a zátiší. Vaše svatební fotografie budou nabité romantikou, poetické a hlavně originální. Fotky na saních, ve sněhové závěji, v zasněženém lese, fotky koulovačky nevěsty a ženicha nebo při jízdě na koni jako z pohádky Tři oříšky pro Popelku, najdete jen v málokterém svatebním albu.

Zimní svatbu si snadno zorganizujete sami. A udržet hosty uvnitř nebude zas takový problém. Chlad vám s tím přeci jen pomůže, a tak se budou všichni spíše zdržovat na tanečním parketu než venku vykuřovat.

Nevýhody zimní svatby
Nevýhodou může být jen selhání koordinace anebo počasí, kdy místo sněhu padá déšť a sněhová pokrývka se mění v nepěkné bláto. Záchranou je pak romantické prostředí místa, kde se konal obřad či koná svatební hostina.

Zimní svatební tabule a dekorace
Svatební menu zůstává i v zimě tradiční, můžete ho ovšem doplnit o typicky zimní nápoje, jako je grog, svařené víno, punč či horká čokoláda a originální zimní pochoutky.

Při výzdobě prostor v duchu zimní svatby se můžete na rozdíl od letních svateb ponořit do všech možných odstínů modré, stříbrné, zlaté, purpurové i fialové. Tyto barvy se báječně hodí také pro samotnou nevěstu a družičky. Svatbě se zimním tématem přidají na kouzlu lesklé prvky. Ty mohou v kombinaci se zvolenými barvami zdobit ubrusy, ubrousky, girlandy, stuhy atd.
Svatební tabuli krásně zvýrazní také hnědá a zelená.

Elegantními a trošku nostalgickými doplňky pak jsou stříbrné či zlaté zvonečky nebo svícny s vysokými svícemi. Ale i svíčky hrají velkou roli. Vonné svíčky dokážou úžasně navodit atmosféru a umístěné v elegantních skleněných nádobách vypadají prostě skvěle.

K zimní květinové výzdobě se nejlépe hodí orchideje, červené růže, lilie, kaly i květy amarylis. Překrásně budou vypadat také plnější květy bílých hortenzií. Jako dekoraci můžete využít i sníh ve spreji, vločky, šišky, zamilované soby, sněhuláky nebo třeba vánoční ozdoby. I to vám pomůže na celé svatbě ušetřit nějakou tu korunu.

Téma dekorace by však mělo korespondovat s designem svatebního oznámení a je-li to možné i s dortem, kyticí a šaty nevěsty. Motivy by se neměly v žádném případě tlouct, ale doplňovat.


Originální detaily
Mezi svatební dekoraci zařaďte ledové sochy. Ty budou neustále připomínat romantickou zimní atmosféru.

Mějte šampaňské jako nikdo jiný, dejte mu ledovou podobu. Stačí vzít modré Curacao a jen zlehka jej přilít do šampaňského. Bude mít styl a o to lepší chuť.

Horké nápoje můžete podávat do hrníčku s vašimi jmény, který můžete nechat hostům na památku.

Rozhodnete-li se pro horkou čokoládu, zvolte jak její bílou, tak tmavou variantu. Můžete si zapůjčit také fontánu na čokoládu a k ní rozmístit misky s ovocem. Rázem máte chutné a stylové občerstvení v podobě čokoládového fondue.

I zimní dobroty, jako jsou třeba perníčky, mohou být originální. Dejte jim podobu nevěsty a ženicha, prstýnků, květin, buďte kreativní.

Obrázky: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram