Jaké svatební šaty, svatební kytici a barvy volit pro zimní svatbu?

Jaké svatební šaty, svatební kytici a barvy volit pro zimní svatbu?

Šaty nevěsty, ženicha i všech přítomných laděné v zimním duchu mají úžasné osobité kouzlo. Rukavičky, kabáty, pánské klobouky a dámské kožíšky působí nesmírně elegantně.

Zimní svatba otvírá dveře novým módním stylům a doplňkům. A také nahrává možnosti mít dvoje svatební šaty. Jedny na obřad a pro venkovní focení a druhé stejně krásné, ale pohodlnější, třeba i krátké, v kterých se bude dobře tančit, na svatební oslavě.

Šaty na obřad volte spíše teplejší s dlouhými rukávy, které perfektně doplní hřejivý kožíšek či dlouhý šál, ale krásně vypadá i dlouhý plášť či kabát. Zvolíte-li šaty s krátkými rukávy, ke kožíšku sáhněte ještě k dlouhým bílým rukavičkám. Celkový vzhled dovedou k dokonalosti jemné šperky nejlépe stříbrné, zlaté nebo perlové.

Barva svatebních šatů a střevíčků
Samotné zimní období je inspirací pro volbu barev. Sněhobílé svatební šaty jsou jistě tradiční volbou nejen v zimě. K tomuto období se však více než kdy jindy hodí bílé šaty s něžnými akcenty v odstínech modré, stříbrné, zlaté i fialové. Ale můžete být originální a obléknout například typicky vánoční šaty v duchu paní Santa Clausové.

V zimě jsou velmi oblíbené svatební střevíčky v modré či výrazné tyrkysové barvě. Ale k dispozici máte kromě bílé klasiky také zajímavá provedení s kožíškem či zimními motivy.

Zimní svatební kytice
Zimní svatební kytice by měla být laděna do stejných barev jako zimní svatební dekor. Ale může být o něco výraznější. Perfektně se hodí kytice v odstínech růžové, oranžové, fialové ale i kytice z rudých růží, které celý svatební den krásně rozjasní. Co se týče druhů květin, růže, lilie a kaly jednoznačně vedou. Velmi oblíbené jsou také bílé hortenzie a amaryllis.

Stejně jako vaše svatba v zimě může být originální i vaše zimní svatební kytice. Kytice ze šišek nebo protkaná perlami, stříbrem a krystaly je sice netradiční ale ve výsledku skutečně krásná.

Doplňky nevěsty
Deštník či slunečník by vám při zimní svatbě rozhodně neměl chybět, zejména chcete-li se fotit venku. Nechcete přeci, aby vám zvlhl účes. Deštník je nejlépe volit v barvě svatebních šatů či akcentů na šatech, popřípadě v barvě svatební kytice. Na fotografiích může zajímavě vypadat také průhledný deštník.

Originální doplňky svatebčanů
Zima vám nabízí hned několik originálních témat, které na vaší svatbě zabijí nudu. Zapojte fantazii a již na oznámení udejte něco jako dress code. Inspirací pro vás může být roláková svatba, nebo šálová svatba, svatba v pletených rukavicích a třeba i svatba ve sněhulích nebo válenkách či svatba se zábavou na ledních bruslích.

 

Obrázky: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram