Světové módní značky jako Dior nebo Chanel představují tenisky jako módní doplněk

Světové módní značky jako Dior nebo Chanel představují tenisky jako módní doplněk

Nejdříve tenisky na módních molech předvedl Dior a Chanel. Pak už se spustila lavina. Dnešní trendy dávají prostor teniskám. A čím výraznější, tím lepší!

Tenisky se staly velkým trendem již před rokem. Stylisté, módní blogeři i ostatní, kteří se v módě vyznají je začali obouvat místo sandálků, balerín nebo podpatků. Tenisky jednoduše nahradily ostatní obuv a staly se kouskem, který se v dnešní době nosí k sukním i šatům, stejně tak jako ke kalhotům.

Jako jeden z mála vznikl tento trend dříve, než proběhl na přehlídkových molech. To si návrháři nenechali líbit a Karl Lagerfeld ve své podzimní kolekci pro Chanel představil vlastní tzv. sneakers. Designové tenisky jsou hodně zdobené a tak se hodí ke střídmým outfitům.  

 

Ostatní návrháři Lagerfelda následovali. Dior své tenisky po bocích vyšil kytičkami z různobarevných kamínků a na podrážku použil světle růžový odstín. Růžovou barvu využil i Raf Simons ve své kolekci pro adidas. Podrážku ale nechal poměrně vysokou a proděravěnou. Boty tak působí jak sportovně, tak i žensky.

 

Pozadu nezůstal ani Dolce&Gabanna. Tam si designéři pohráli s nejrůznějšími materiály a barvami, které pak jako puzzle lepili dohromady a výsledek je opravdu barevný a jen tak nevídaný. I Balenciaga kombinoval více barev - přesněji růžovou společně s šedou i hnědou a tenisky nechal vyrobit až nad kotníky. S květinovým potiskem a gumovou podrážkou přišel Jimmy Choo a na platformách se zase vyřádili v Topshopu.

 

Vypadá to, že tenisky ve vašem podzimním botníku nesmějí chybět! Máte už doma nějaké?

Zdroj: vogue.com
pinterest.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram