AirType rozpoutá revoluci v psaní na klávesách

AirType rozpoutá revoluci v psaní na klávesách

Déle než 150 let lidstvo používá stejný způsob psaní prostřednictvím kláves. Naše zvyklosti ale navždy změní koncept AirType.

Pětice nadějných vývojářů z amerického Austinu, usiluje o naprostý průlom v historii psaní na klávesnici, jehož techniku si lidstvo osvojuje prostřednictvím kláves psacích strojů, PC klávesnic a dnešních dotykových klávesnic, už déle než 150 let.

Sid, Mike, Ai, Zach a Ben nám představují zcela nový způsob psaní, který si sice uchovává nám všem dobře známou techniku pohybu prstů po jednotlivých klávesách, avšak s absencí oné klávesnice. Jistě si řeknete, že podobné nápady tu už byly a jsou. Existujícím příkladem je třeba virtuální laserová klávesnice, ale koncept AirType? To tu ještě nebylo.

 

AirType je tvořen dvěma náramky na dlaně, které mají snímat pohyb rukou a hlavně prstů jako na běžné klávesnici, která však ve skutečnosti chybí. Lehké a přenosné zařízení bude naprosto přizpůsobivé, proto není nutné měnit naše návyky v samotném psaní, které prý bude tak dokonalé, že můžeme rovnou zapomenout na běžné používání backspace.